Велика Британія надала Україні майже $4,5 млрд на закупівлю зброї

Ринки 08.10.2024    16:27

Велика Британія виділила Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (майже $4,5 млрд) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників, повідомляють на сайті уряду Великої Британії.

Зазначається, що торгова місія країни, до якої увійшли представники Міністерства оборони, Департаменту бізнесу і торгівлі та оборонної асоціації ADS, відвідала Україну для обговорення подальшої співпраці з українським урядом і представниками промисловості. Її очолив заступник державного секретаря зі збройних сил Люк Поллард.

Повідомляється, що ця місія є продовженням угоди, укладеної в липні 2024 року, що дозволяє Україні витратити 3,5 млрд фунтів стерлінгів (майже $4,5 млрд) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

"Підтримка Великої Британії для України є непорушною. (...) Але наша підтримка набагато ширша, ніж просто надання обладнання", - заявив Поллард. "Поглиблюючи наші зв'язки з оборонною промисловістю України, ми розширюємо власні промислові потужності, одночасно підвищуючи можливості України", - сказав він.

Повідомляється, що міністерство оборони Великої Британії вже уклало "кілька важливих контрактів" із британськими компаніями. Зокрема, угоду з Thales на постачання ракет для протиповітряної оборони та Sheffield Forgemasters на виготовлення ковальських поковок для артилерійських знарядь. Інші угоди "перебувають у стадії підготовки і фінансуватимуться Україною, використовуючи власні резерви та 3,5 млрд фунтів стерлінгів експортного фінансування Сполученого Королівства", - зазначено в повідомленні.

Теги:   зброя Велика Британія Переглядів:   67

Читайте також:

08.10

Міжнародні резерви Грузії знизилися на 6%

08.10

"Ліси України" наростило продаж деревини на 7%

08.10

Роздрібний продаж в єврозоні в серпні зріс на 0,2% м/м