Vodafone і Google уклали 10-річну угоду на суму понад $1 млрд

Телеком 08.10.2024    19:40

Британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group і американська Google (належить Alphabet Inc.) розширюють стратегічне партнерство завдяки десятирічній угоді на суму "більше ніж $1 млрд", яка охоплює хмарні технології, кібербезпеку та ШІ-рішення.

Компанії прагнуть розширити поширення пристроїв на базі генеративного ШІ з використанням моделей Gemini від Google серед клієнтів Vodafone в Європі та Африці, йдеться в повідомленні британської компанії.

У межах угоди Vodafone просуватиме передплати на сервіси хмарного зберігання Google, зокрема Google One AI Premium, що дає користувачам доступ до чат-бота Gemini.

Vodafone також використовуватиме хмарну платформу Google для бізнесу і розробить новий хмарний сервіс у сфері безпеки.

"Партнерство двох компаній надасть доступ до послуг зберігання даних, кібербезпеки та підтримку у сфері ШІ клієнтам Vodafone у 15 країнах світу, а також нашим партнерам ще у 45 країнах", - наголошується в повідомленні Vodafone.

"Водночас Google користуватиметься послугами фіксованого та мобільного зв'язку Vodafone для підвищення продуктивності праці", - ідеться в пресрелізі.

Акції Vodafone втрачають у ціні 0,4% на торгах у Лондоні у вівторок. Від початку поточного року їхня вартість зросла на 8,3%.

Теги:   Google Vodafone Переглядів:   66

Читайте також:

29.09

DirecTV веде переговори про купівлю конкуруючої Dish

26.09

Єврокомісія схвалила купівлю Vodafone Italia Swisscom за 8 млрд євро

25.09

Дохід операторів електронних комунікацій зріс на 11%