Литовський медіахолдинг 15min grupe розміщує облігації на 15 млн євро

Ринки 09.10.2024    16:34

Литовський медіахолдинг 15min grupe, який володіє, зокрема, інформаційним агентством BNS, яке діє в країнах Балтії, починає розміщення облігацій на суму 15 млн євро.

Як повідомила група, вона планує розмістити 15 тис. облігацій номінальною вартістю 1 тис. євро зі ставкою купона 9,8%, що виплачується щокварталу, з терміном обігу два роки і датою погашення 28 жовтня 2026 року.

Передплата проводиться з 10 до 24 жовтня поточного року. Фінансовим посередником виступає Siauliu bankas. Емісія буде доступна як для роздрібних, так і для інституційних інвесторів у Литві, Латвії та Естонії, йдеться в повідомленні.

"Це перший випадок на ринках Балтії, коли медіакомпанія публічно запропонувала інвесторам випуск облігацій такого розміру, і перший випадок, коли це робить литовський медіабізнес", - заявляє група.

Компанія також має намір подати заявку біржі Nasdaq Vilnius на лістинг випущених цінних паперів на альтернативному ринку First North.

Облігації будуть забезпечені заставою акцій компаній холдингу: M-1 grupe, Radijo Stotis Ultra Vires і Radijo Stotis Laluna. Позикові кошти будуть використані для рефінансування придбання радіостанцій для М-1, а також для продовження інвестицій у розвиток цифрових медіасервісів.

"Я вірю, що наше бачення - створити якісну, сильну медіагрупу - зацікавить як роздрібних інвесторів, так і інвесторів, які керують більш серйозними активами. 15min grupe завжди вирізнялася відкритістю і нестандартним мисленням, тому ми обрали таку модель фінансування, яку сьогодні активно використовують у сучасному бізнесі", - наводять у пресрелізі коментар глави 15min grupe Томаса Бальжякаса.

За його словами, холдинг залучав для придбання M-1 grupe кошти компанії Tesonet, кредит буде рефінансовано за рахунок цього випуску облігацій.

Згідно з умовами угоди, одна з компаній Tesonet - Mediatech Investment Fund - у майбутньому також інвестує в групу 15min і стане одним із міноритарних акціонерів її материнської компанії 4 Bees.

"Ми маємо намір доповнити сильну журналістську компетенцію 15min grupe нашим міжнародним досвідом у сфері бізнесу та маркетингу. Ми сподіваємося, що це партнерство дасть змогу створювати нові цінності для читачів і відкриє ще більше можливостей для зростання", - цитує пресслужба співзасновника литовської Tesonet Томаса Окманаса.

15min grupe володіє новинним порталом 15min, радіостанціями M-1, M-1 Plius, Lietus, M-1 Dance, Laluna, а також журналами Zmones, Ji, Legendos, інформагентством BNS, планує незабаром придбати рекламне агентство Reklamos ekspertai.

Холдингова компанія групи - 4 Bees, акціонерами якої є Томас Бальжякас (59%), Мартінас Басокас (24%), Габріеле Бурбене (10%) і Томас Біндокас (7%).

Теги:   облігація 15min grupe BNS Переглядів:   59

Читайте також:

09.10

"Миколаївелектротранс" оголосило тендер на ОСЦПВ

09.10

"ПЗУ Україна" повідомила про запуск нового офіційного сайту

09.10

TSMC збільшила виручку майже на 40%