ПівнГЗК направив 17 млн ​​грн на оновлення агрегатів із випуску котунів

Металургія 09.10.2024    11:50

Північний гірничо-збагачувальний комбінат (ПівнГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", у цеху виробництва окатишів №2 (ЦПО 2) провів ремонт випалювальної машини ЛУРГІ 552А та модернізацію гуркоту.

Згідно з інформацією комбінату у вівторок, на відновлення випалювальної машини та модернізацію гуркоту "Метінвест" направив 17 млн ​​грн.

При цьому уточнено, що випалювальна машина після квартального ремонту запущено в роботу на початку місяця.

"Основним досягненням проведеної модернізації є збільшення продуктивності випалювальної машини. Зараз машина випускає 463 тонни окатишів на годину проти попередніх 460 тонн. Другим вагомим результатом модернізації є зменшення питомих витрат газу та е/е. І третім – покращення якісних характеристик готової продукції. Загалом це принесе нам очікувано до 10 млн грн річного ефекту", - зазначив заступник начальника цеху із виробництва та планування ПівнГЗК Андрій Стеблій.

За його словами, під час ремонту фахівці провели також стандартні роботи, такі як заміна вогнетривкої футеровки горна випалювальної машини та ремонт металоконструкцій. На ділянках огорожі, випалу та гуркоту замінили конвеєрні стрічки. Відремонтували технологічні вентилятори, провели технічне обслуговування конвеєрів, основних та допоміжних вузлів та механізмів, задіяних у технологічній лінії ЛУРГІ 552А.

І нагадується, що влітку минулого року на ЦПО-2 змонтували гуркіт сирих котунів на ЛУРГІ 552В та на ЛУРГІ 552А, що дозволило переорієнтуватися на вимоги європейського ринку та додатково економити ресурси. Тоді ж фахівці провели роботи із модернізації автоматичної системи керування технологічними процесами.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних та металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) та "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно управляють компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Теги:   ПівнГЗК котун Переглядів:   56

Читайте також:

08.10

Україна наростила випуск прокату майже на чверть

08.10

Ferrexpo збільшила виробництво окатишів на 42%

05.10

"Запоріжкокс" наростив випуск продукції на 2%