Rio Tinto купує Arcadium за $6,7 млрд

Металургія 09.10.2024    15:52

Австралійська гірничодобувна Rio Tinto досягла угоди про купівлю американо-австралійського виробника літію Arcadium за $6,7 млрд.

Як ідеться в повідомленні Rio Tinto, угоду буде повністю оплачено грошовими коштами. Компанія заплатить $5,85 за акцію Arcadium, що передбачає премію в 90% до ціни паперів на закриття торгів 4 жовтня, тобто до появи в ЗМІ чуток про можливу угоду.

"Купівля Arcadium Lithium є важливим кроком у довгостроковій стратегії Rio Tinto зі створення літієвого бізнесу світового рівня поряд із наявними операціями у галузі алюмінію і міді для поставок матеріалів, необхідних для енергетичного переходу", - зазначив глава Rio Tinto Якоб Стаусгольм.

Угода була одноголосно схвалена радами директорів обох компаній і, як очікується, закриється в середині 2025 року.

Якщо угода успішно завершиться, Rio Tinto стане одним із найбільших виробників літію у світі. Портфель Rio Tinto вже охоплює два літієвих проєкти - Rincon в Аргентині та Jadar у Сербії. Видобуток на жодному з них поки що не ведеться.

Акції Arcadium на торгах у Сіднеї в середу подешевшали на 0,5% після зростання на 45% у понеділок на повідомленнях про можливу угоду. Капіталізація Rio Tinto знизилася на 2,3%.

Теги:   Rio Tinto літій Arcadium Переглядів:   59

Читайте також:

09.10

ПівнГЗК направив 17 млн ​​грн на оновлення агрегатів із випуску котунів

08.10

Україна наростила випуск прокату майже на чверть

08.10

Ferrexpo збільшила виробництво окатишів на 42%