Туреччина виділила Україні одну тисячу ліцензій на перевезення в/з третіх країн

Ринки 09.10.2024    20:22

Туреччина виділила Україні останній пакет 1 тис. ліцензій на перевезення в/з третіх країн відповідно до досягнутої наприкінці 2023 року домовленості, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.
«Плюс 1 тис. дозволів від Туреччини на перевезення до/з третіх країн. Українські перевізники можуть і надалі виконувати перевезення до/з третіх країн із Туреччиною. Відповідні бланки дозволів уже в «Укртрансбезпеці» і доступні до замовлення», - написав Деркач у Facebook у середу.
За його словами, дозволи було видано відповідно до домовленості, яку було досягнуто наприкінці 2023 року, і яка дасть змогу закрити потребу до кінця року».
«Нагадаю, що на початку цього року, вперше з 2018 року, вдалося домовитися з Туреччиною про збільшення кількості таких дозволів на 40% - до 3500», - написав Деркач, зазначивши, що 2500 дозволів ринок уже використав.
Заступник міністра нагадав про те, що двосторонні і транзитні перевезення між Україною і Туреччиною не потребують дозволів, оскільки вантажні перевезення між країнами лібералізовані. «Безвіз» діятиме щонайменше до завершення воєнного стану.

 

Теги:   Україна Туреччина ліцензії Переглядів:   57

Читайте також:

09.10

«Ліси України» оголосило тендер на ОСЦПВ

09.10

Прем'єр Хорватії Пленкович запевнив у продовженні підтримки України

09.10

"Миколаївелектротранс" оголосило тендер на ОСЦПВ