Uber запустить опцію виклику тільки електротаксі для своїх користувачів

Транспорт 09.10.2024    07:15

Uber Technologies презентувала низку нових "зелених" функцій, серед яких - опція вибору лише електромобілів під час замовлення таксі, оголосив глава компанії Дара Хосровшахі.

Опція буде доступна більш ніж у 40 містах по всьому світу, сказав він, виступаючи на щорічній екологічній конференції Go Get Zero у Лондоні.

"Реальність є такою, що ми зможемо досягти цілей щодо нульових викидів лише у разі, якщо політики і компанії виконають свою частину угоди, - цитує виступ Хосровшахі CNBC. - Нам потрібні більш доступні електромобілі та стимули для найактивніших водіїв. Нам потрібно будувати зарядні станції скрізь, а не лише в багатих районах".

На транспортну галузь припадає близько чверті всіх викидів вуглекислого газу у світі внаслідок людської діяльності, за оцінками Міжнародної ради з екологічно чистого транспорту (International Council on Clean Transportation, ICCT).

Uber також анонсувала інші "зелені" ініціативи. Зокрема, компанія додала фермерські продукти до сервісу доставки на двох найбільших ринках у США, Нью-Йорку та Лос-Анджелесі, а також має намір спрямувати близько $1 млн на допомогу паризьким ресторанам, що доставляють їжу через Uber Eats, у переході до екологічнішого пакування. Кожен житель Парижа, за даними ОЕСР, виробляє понад 400 кг сміття на рік.

Теги:   Uber електротаксі Переглядів:   51

Читайте також:

08.10

"Укрпошта" має намір закупити 1745 поштових електротрициклів

07.10

МТСБУ запустило сервіс для швидкого доступу до страхової історії

07.10

Ринок нових комерційних авто в Україні зріс на 6% - "Укравтопром"