Французькі виробники коньяку стурбовані можливим підвищенням мит між ЄС і Китаєм

Ринки 10.10.2024    20:47

Об'єднання виробників французького коньяку у вівторок заявило, що стало "заручником" ситуації з підвищенням мита з боку ЄС на китайські електромобілі та кроками у відповідь Пекіна, йдеться в заяві Національного бюро коньяків (BNIC).

"Ми закликаємо наш уряд зробити необхідні кроки для того, щоб покласти край ескалації, заручниками якої ми є", - йдеться в опублікованій у вівторок заяві BNIC.

В об'єднанні додали, що заходи Китаю у відповідь щодо поставок бренді матимуть "катастрофічні наслідки для нашої сфери і наших регіонів".

У BNIC додали, що "влада Франції не повинна нас покинути" у такій ситуації.

Окрім виробників коньяку, заяву підписали виробники арманьяку та Федерація експортерів вина та міцних напоїв Франції.

Минулого тижня Єврокомісія заручилася підтримкою країн ЄС для запровадження додаткових мит на ввезення до регіону китайських електромобілів.

У відповідь у Мінторгу КНР заявили, що розглядають можливість підвищення мит на імпорт автомобілів із двигунами великої потужності з Євросоюзу, а також обкладуть додатковими заходами постачання європейського бренді. Газета The Financial Times писала, що основна частина імпорту бренді Китаєм припадає на Францію, яка підтримала введення мита на імпорт електромобілів.

Теги:   коньяк мито Переглядів:   58

Читайте також:

10.10

СК «ІНГО» страхуватиме товари держпідприємства «МЗУ»

10.10

"Колоннейд Україна" страхуватиме керівництво АТ "Оператор ринку"

10.10

УЗ збільшила обсяг перевалки вантажів на 23,3%