Honeywell виокремить бізнес із виробництва передових матеріалів в окрему компанію

Ринки 10.10.2024    08:16

Американська Honeywell International має намір виділити в самостійну компанію з лістингом у США бізнес із виробництва спеціалізованої хімічної продукції та передових матеріалів (Advanced Materials).

Як зазначається у пресрелізі Honeywell, акції Advanced Materials будуть розподілені серед акціонерів. У компанії розраховують, що угода не вимагатиме сплати податків акціонерами.

Honeywell планує завершити виділення цього бізнесу до кінця 2025 року - початку 2026 року. Угода не впливає на прогнози компанії на поточний рік.

За даними джерел газети The Wall Street Journal, вартість Advanced Materials як самостійної компанії може перевищувати $10 млрд.

У пресрелізі Honeywell зазначається, що прибуток Advanced Materials в 2024 році становитиме $3,7-3,9 млрд, маржа EBITDA перевищить 25%.

"Виділення підрозділу допоможе Honeywell реалізувати свої стратегічні пріоритети збільшення органічного зростання, розвитку операційної системи Accelerator та оптимізації портфеля активів", - йдеться у повідомленні компанії.

Акції Honeywell додають у ціні 1,8% під час попередніх торгів у вівторок. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 3%.

Honeywell - багатогалузева промислово-технологічна корпорація, надає послуги та рішення в аерокосмічній та автомобільній галузях, технології управління адміністративними, промисловими та житловими будинками, а також розробляє спеціальні матеріали.

Теги:   Honeywell бізнес Переглядів:   63

Читайте також:

10.10

"Укрпошта" автоматизує сортування всієї продукції до I кварталу 2025 року - Смілянський

09.10

«Ліси України» оголосило тендер на ОСЦПВ

09.10

Туреччина виділила Україні одну тисячу ліцензій на перевезення в/з третіх країн