Понад 800 дітей українських військовослужбовців побували на оздоровленні в Хорватії - МЗС України

Ринки 10.10.2024    11:42

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів зустріч з главою МЗС Хорватії Горданом Грличем Радманом у межах саміту "Україна - Південно-Східна Європа", поінформував хорватського колегу про ситуацію на полі бою та окреслив ключові оборонні потреби України.

"Глава МЗС України окремо висловив подяку за медичну реабілітацію та оздоровлення в Хорватії українських захисників і членів їхніх родин. Лише цього року в Хорватії вже побували на оздоровленні понад 800 дітей українських військовослужбовців. Міністри обговорили продовження та розширення цих програм", - ідеться в повідомленні.

Також Сибіга високо оцінив солідарність хорватської сторони, зокрема лідерство в допомозі в гуманітарному розмінуванні звільнених від окупації територій і відновленні пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Очільник МЗС наголосив, що Україна цінує підтримку Хорватією зусиль щодо недопущення обрання представників Росії до керівних органів міжнародних організацій, зокрема до Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї. Сибіга також наголосив на важливості участі Хорватії в міністерській Конференції з людського виміру в межах четвертого пункту Формули миру України "Звільнення всіх ув'язнених і депортованих осіб", проведення якої планується найближчим часом у Канаді.

Своєю чергою Грлич Радман наголосив на готовності Хорватії продовжувати послідовно підтримувати Україну у відстоюванні її суверенітету й територіальної цілісності.

Хорватський міністр запевнив у готовності офіційного Загреба й надалі сприяти Україні на її шляху до вступу в ЄС і НАТО.

Сторони погодилися, що досвід вступу Хорватії до ЄС є важливим для України та обговорили надання відповідної експертної підтримки.

Теги:   Хорватія діти оздоровлення Переглядів:   56

Читайте також:

10.10

В Україні стартували спортивні змагання "Ігри Ветеранів" з кросфіту та кіберспорту

10.10

Зеленський і Пленкович зустрілися з українськими дітьми, які оздоровлюються в Хорватії

10.10

Honeywell виокремить бізнес із виробництва передових матеріалів в окрему компанію