"Укрпошта" автоматизує сортування всієї продукції до I кварталу 2025 року - Смілянський

Ринки 10.10.2024    07:07

АТ "Укрпошта" завершить перехід на автоматизоване сортування 100% продукції у першому кварталі 2025 року, заявив гендиректор компанії в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, до кінця жовтня в роботу буде запущено 24 сортувальні центри, з яких сім уже працюють. Це будуть потужні центри, які пропускають удвічі-тричі більші обсяги, ніж центри, де "Укрпошта" обробляла продукцію раніше. Такої кількості центрів буде достатньо, щоби перейти на 100% автоматизоване сортування посилок, запевнив Смілянський.

Паралельно буде запроваджено автоматизоване сортування газет. Перша автоматична лінія має запрацювати вже у листопаді. Протягом трьох-чотирьох місяців буде завершено повний перехід.

"У першому кварталі 2025 року плануємо автоматизувати сортування листів. Це буде фінальний етап, після якого можна буде сміливо заявляти, що "Укрпошта" перейшла на 100% автоматизоване сортування всіх категорій відправлень", - сказав Смілянський.

Держкомпанія планує у листопаді відкриття другого міжнародного сортувального центру у Києві.

"Зараз у нас один міжнародний сортувальний центр, а будуть два дзеркальні. Чому це важливо, я думаю, не треба пояснювати. Під час війни, коли є резервний центр, це допомагає... Обидва будуть у Києві, на різних берегах Дніпра, щоб , знову ж таки, керувати ризиками", - повідомив Смілянський.

Він наголосив, що все обладнання, встановлене у центрах сортування "Укрпошти" - українського виробництва, так само і програмне забезпечення.

"Ми фокусуємось на постачальниках з України, допомагаємо їм розвивати бізнес", - сказав він.

Теги:   сортування \"Укрпошта Переглядів:   54

Читайте також:

10.10

Honeywell виокремить бізнес із виробництва передових матеріалів в окрему компанію

09.10

«Ліси України» оголосило тендер на ОСЦПВ

09.10

Туреччина виділила Україні одну тисячу ліцензій на перевезення в/з третіх країн