Фондовий ринок Канади перевершив Велику Британію за капіталізацією

Ринки 11.10.2024    07:19

Велика Британія опустилася на сьоме місце у світі за сукупною капіталізацією компаній, що торгуються в країні, пропустивши вперед ринок Канади, пише Bloomberg.

Від початку року ринкова вартість компаній, акції яких торгуються в Канаді, зросла на 11% і досягла $3,22 трлн.

Британський фондовий ринок, який колись входив до числа світових лідерів, також поступається США, Китаю, Японії, Гонконгу та Індії. Минулого року він також пропустив уперед Францію, але через складну політичну ситуацію в сусідній країні Велика Британія повернула собі статус найбільшого ринку акцій Європи на початку цього року.

За останнє десятиліття канадські компанії збільшили свою капіталізацію приблизно на $1 трлн, тоді як британські втратили приблизно стільки ж.

Браян Медден, голова First Avenue Investment Counsel, пов'язує настільки різноспрямовану динаміку з рішенням Великої Британії вийти з Європейського союзу. Крім того, в головному британському фондовому індексі FTSE 100 вкрай мала частка техсектору - лише 1% проти 8,4% у Канаді. В американському фондовому індикаторі S&P 500 високотехнологічні компанії мають питому вагу близько 30%.

Bloomberg зазначає, що з 2022 року в Канаді не відбулося жодного IPO. Однак за цей же час біржа в Торонто переманила до себе 51 компанію з конкуруючих торговельних майданчиків.

Тим часом Лондон, як і раніше, посідає друге місце в рейтингу найбільших фінансових центрів світу, поступаючись тільки Нью-Йорку. Торонто посідає в цьому списку 23-тє місце. Крім того, 11% усіх світових активів управляються з Великої Британії.

Теги:   Канада Фондовий ринок Переглядів:   51

Читайте також:

11.10

ЄС має намір інвестувати в економіку Молдови EUR1,8 млрд - Урсула фон дер Ляєн

10.10

СК «ІНГО» страхуватиме товари держпідприємства «МЗУ»

10.10

Французькі виробники коньяку стурбовані можливим підвищенням мит між ЄС і Китаєм