НІР отримав майже 180 млн грн від донорів на реконструкцію клініки

Фармацевтика 11.10.2024    11:24

Національний інститут раку (НІР) залучив від донорів для реалізації проєктів реконструкції та розвитку клініки суму приблизно 180 млн грн, повідомила гендиректорка інституту Олена Єфименко.

"Ми практично на 180 млн грн знайшли донорів, які вкладаються в реконструкцію в інституті", - сказала вона в ефірі каналу "Доктор Булавінова".

Єфименко зазначила, що серед проєктів, які буде реалізовано коштом донорів, зокрема, організація стаціонарного відділення реабілітації, а також організація автоматизованого аптечного складу клініки в одному з напівпідвальних приміщень інституту.

"Компанія Servie готова здавати в напівпідвальному приміщенні автоматизовані сучасні аптечні склади, з автоматизованою роздачею, не тільки з холодильниками і стелажами. Це буде наш сучасний аптечний склад, якого в інституті не було взагалі", - сказала вона.

Крім того, Єфименко зазначила, що "компанія "Біофарма" безоплатно відремонтує відділення лабораторного корпусу".

Серед донорів інституту також компанія Danone, яка виділила НІР EUR1 млн.

Єфименко уточнила, що завдяки підтримці донорів клініка розробила проєкт розвитку медзакладу на 10 років, який охоплює, зокрема, реконструкцію лікарні з добудовою корпусів, будівництво яких було призупинено з різних причин, зокрема радіологічного та морфологічного корпусів.

Водночас Єфименко прогнозує, що НІР не встигне освоїти виділені 2024 року з держбюджету кошти через особливості проведення тендерних процедур.

"Цьогоріч нам уперше виділили значні кошти, але цього року ми не встигаємо їх використати, тому що ми йдемо повністю за процедурами узгодження проєктів та експертиз, кожна процедура потребує тендера, на це не вистачає одного бюджетного року", - сказала вона.

Як повідомлялося, французька Danone в межах меморандуму з Міністерством охорони здоров'я України спрямувала EUR3 млн благодійної допомоги на підтримку проєктів із реабілітації в трьох українських клініках: Національний інститут раку, реабілітаційний центр "Незламні" і Центр довгострокової медико-соціальної реабілітації ветеранів війни.

Теги:   Клініка НІР Переглядів:   47

Читайте також:

11.10

Аптечні продажі в Україні в січні-серпні зросли в грошовому вираженні на 13,1% до 125 млрд грн

10.10

Active Group і Experts Club випустили дослідження про приватні медичні лабораторії України

10.10

МОЗ планує запровадити вакцинацію від папіломавірусу до календаря щеплень із 2025 року