Tesla презентувала безпілотне таксі Cybercab за ціною менш ніж $30 тис

Транспорт Авто 11.10.2024    12:48

Американський виробник електромобілів Tesla на заході в четвер представив безпілотне двомісне таксі Cybercab без керма і педалей, а також більший багатомісний Robovan.

За словами глави компанії Ілона Маска, у Tesla є 21 Cybercab, а загалом 50 автономних автомобілів перебували в студії Warner Bros., де проходила презентація, пише CNBC.

Безпілотні автомобілі будуть "маленькими комфортабельними вітальнями", а їхня безпека буде в 10 разів вищою, ніж у машин із водієм-людиною, сказав він.

Маск не повідомив подробиць, де саме Tesla планує виробляти автомобілі, але розповів, що їхня вартість становитиме менше ніж $30 тис.

Він сказав, що компанія має намір почати виробництво Cybercab до 2027 року у великих обсягах.

Маск також пообіцяв, що звичайні електромобілі Tesla, такі як Model 3 і Model Y, досягнуть повної автономності (без присутності людини) і з'являться на дорогах Техасу й Каліфорнії 2025 року, надалі скрізь, де це буде дозволено, повідомляє MarketWatch.

Robovan - футуристичного вигляду транспортний засіб, який зможе перевозити до 20 осіб або вантажі.

Також Маск представив оновлену версію гуманоїдного робота Tesla Optimus для особистого і домашнього використання, який, за його словами, стане "приятелем" для будь-кого. "У вас може бути свій власний R2-D2 або C-3PO (персонажі всесвіту "Зоряних воєн" - ІФ-У), - сказав Маск. - Роботи Optimus житимуть серед вас".

І Cybercab, і Robovan мають деякі спільні риси з Cybertruck, включно із зовнішнім виглядом корпусу з неіржавної сталі.

Маск також сказав, що Cybercab і Robovan не матимуть роз'єму для зарядки і заряджатимуться за допомогою індукції на спеціальних майданчиках.

"Майбутнє має виглядати як майбутнє", - сказав Маск.

Котирування акцій Tesla знизилися на 1% за підсумками торгів у четвер. Капіталізація компанії від початку поточного року опустилася на 3,9% (до $763 млрд), тоді як Nasdaq Composite зріс майже на 22%.

Теги:   Tesla безпілотне таксі Cybercab Переглядів:   67

Читайте також:

10.10

Ризький порт знизив перевалку вантажів на 7%

10.10

Автодилер "Ілта" скоротив чистий прибуток на 18%

09.10

Попит на автобуси в Україні зріс на 14% - "Укравтопром"