У Рівному відкрили три енергомодернізовані дитсадки для 410 дітей за підтримки ЄС

Ринки 11.10.2024    14:54

Розпочали роботу три енергомодернізовані дошкільні заклади Рівного загалом на 410 дітей, проєкт профінансовано Європейським Союзом у рамках гранту у розмірі EUR1,56 млн, повідомили у пресслужбі керуючої проєктом Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).

Енергомодернізація була проведена для будівель Рівненського навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина", ясла-садка компенсувального типу "Центр Пагінець" та ясла-садка №35, які відвідують загалом близько 410 вихованців, серед яких ВПО та діти із особливими потребами.

"Європейський Союз задоволений успішним завершенням проєкту енергоефективної модернізації у Рівному, завдяки якому значно покращено умови навчання місцевих дітей, серед яких переселенці та діти з інвалідністю. Ця ініціатива підтверджує нашу непохитну відданість допомоги вразливим категоріям українського населення, особливо у ці складні воєнні часи. ЄС продовжує підтримувати проєкти, які зміцнюють стійкість та добробут громад по всій Україні", — прокоментував Жослен Корне, керівник відділу реконструкції, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Представництва ЄС в Україні.

За словами секретаря Рівненської міської ради, в.о. міського голови Віктора Шакірзяна, ці будівлі мали низьку енергоефективність і давно потребували капремонту.

“Завдяки модернізаційним заходам ми зможемо знизити витрати з бюджету громади шляхом скорочення споживання тепла, електроенергії та води. Виконані роботи також допоможуть скоротити викиди парникових газів, які вкладаються у наші зобов'язання з ініціативи NetZeroCities – досягнення кліматичної нейтральності до 2030 року”, - повідомив він.

Проект "Реконструкція та відновлення муніципальної інфраструктури м. Рівного для підтримки нагальних потреб внутрішньо переміщених осіб" успішно реалізовано за фінансової підтримки Європейського Союзу та запроваджено Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) в рамках Програми NIP "Підтримка ЄС для задоволення насущних житлових будинків".

Загалом партнерство Рівненської громади з НЕФКО триває вже дев'ятий рік, за цей час реалізовано вже чотири проєкти на суму EUR3 млн 760 тис. Зокрема, виконано комплексну термомодернізацію шкіл №26, №18 та №27, а також дитячих садків №14, №33 та №46 на підтримку переходу міста до енергоефективних громадських будівель. Серед інших реалізованих заходів у навчальних закладах – встановлення восьми нових індивідуальних теплопунктів, заміна кухонного обладнання в 11 будинках, заміна насадок на водопровідних кранах у 13 будинках та заміна світильників на нові світлодіодні лампи у 31 будівлі.

НЕФКО також надала грантове фінансування для впровадження проєкту "Енергоефективність громадських будівель та вуличного освітлення у м. Рівному" у рамках програми "Ініціатива з енергоефективності Норвегія – Україна". За грантові кошти буде проведено термоізоляцію фасадів будівель, заміну вікон та вхідних дверей, термоізоляцію дахів в закладах дошкільної освіти №7 та №57. Також буде модернізовано вуличне освітлення, включно із заміну ламп на енергоефективні, на магістральних та другорядних вулицях м. Рівне. За грантові кошти також заплановано встановлення сонячних фотоелектричних станцій на дахах трьох корпусів КНП "Центральна міська лікарня" Рівненської міської ради, які потребують безперебійного забезпечення електроенергією.

Теги:   ЄС дитсад Переглядів:   46

Читайте також:

11.10

Сьогодні ввечері юдеї святкують найважливіше свято - Йом-Кіпур або Судний день

11.10

Обʼєднану гірничо-хімічну компанію купує NEQSOL Holding

11.10

Японська організація зовнішньої торгівлі JETRO відкрила офіс у Києві