Данська Bang & Olufsen отримала чистий збиток, скоротила виручку на 12%

Ринки 12.10.2024    17:28

Данський виробник преміальних аудіосистем, навушників та іншої електроніки Bang & Olufsen A/S зафіксував чистий збиток у першому фінансовому кварталі та скоротив виручку, проте підтвердив прогнози на поточний фінрік загалом.

Як ідеться у пресрелізі Bang & Olufsen, чистий збиток у кварталі, що завершився 31 серпня, становив 17 млн данських крон ($2,5 млн) проти прибутку в розмірі 7 млн крон за аналогічний період роком раніше.

Скоригований показник EBIT також склав мінус 17 млн крон, тоді як роком раніше він був позитивним - 16 млн крон. Рентабельність за цим показником становила мінус 3,1%.

Виручка компанії скоротилася на 12%, до 544 млн крон.

Керівництво Bang & Olufsen зазначило, що загальний зіставний продаж у минулому кварталі зменшився на 2% у річному вираженні, проте продаж у фірмових магазинах і на власному сайті компанії збільшився на 4%.

За підсумками фінроку Bang & Olufsen, як і раніше, очікує зміни виручки від мінус 3% до плюс 3% і прогнозує, що рентабельність за скоригованою EBIT буде в діапазоні від мінус 2% до плюс 1%.

Акції Bang & Olufsen дешевшають на 2,3% на початку торгів у четвер. Від початку року капіталізація компанії скоротилася на 6,1%, до 1,11 млрд крон.

Заснована 1925 року компанія спеціалізується на виробництві аудіоколонок, навушників, телевізорів і аудіосистем у верхньому ціновому сегменті. Вартість найдорожчої моделі колонок Bang & Olufsen на офіційному сайті компанії починається від $150 тис.

Теги:   виручка збиток Bang & Olufsen Переглядів:   70

Читайте також:

12.10

Дональд Трамп випереджає Камалу Харріс у ставленні до війни в Ізраїлі та Україні, показує опитування WSJ

12.10

Кількість біженців з України зі статусом тимчасового захисту в ЄС у серпні зросла на 40 тис

12.10

НКЦПФР взяла участь у робочій зустрічі профільного Комітеті ВРУ щодо Фрідом Фінанс