Японська Seven & I скоротила чистий прибуток на 35%

Рітейл 12.10.2024    13:28

Японський ритейлер Seven & I Holdings зафіксував 35%-ве падіння чистого прибутку в першому фінансовому півріччі, що виявилося гіршим за прогноз ринку.

Як ідеться в повідомленні компанії, чистий прибуток за шість місяців, що завершилися 31 серпня, становив 52,24 млрд єн ($350 млн) порівняно з 80,23 млрд єн за аналогічний період роком раніше. Аналітики, опитані Quick, у середньому прогнозували цей показник на рівні 93,89 млрд єн.

Виручка Seven & I в першому фінпівріччі зросла на 8,8%, до 6,04 трлн єн. Консенсус-прогноз ринку для цього показника становив 5,731 трлн єн.

Компанія погіршила прогноз чистого прибутку на поточний фінрік, що завершується в лютому, до 163 млрд єн з 293 млрд єн, що очікувалися раніше.

Seven & I намагається поліпшити рентабельність операцій за рахунок фокусування на ключовому для неї бізнесі у сфері магазинів крокової доступності та реструктуризації інших сегментів.

У четвер вона оголосила про створення холдингової компанії для операцій у сфері продуктових супермаркетів та інших бізнесів, які не є для Seven & I основними. У квітні вона повідомляла, що розглядає можливість виведення цих операцій на IPO.

Раніше цього року Seven & I Holdings отримала пропозицію про купівлю за $39 млрд від канадської Alimentation Couche-Tard, яку вона відхилила. У середу газета Financial Times повідомила із посиланням на джерела, що Couche-Tard має намір підвищити пропозицію приблизно на 20% і готова заплатити за японського ритейлера близько $47 млрд.

Акції Seven & I Holdings подешевшали на 0,4% за підсумками торгів у четвер. Капіталізація компанії з початку року збільшилася на 24,7%.

Теги:   прибуток Seven & I Переглядів:   65

Читайте також:

10.10

Польський Zabka готується до найбільшого IPO в країні за 4 роки

04.10

Dick's Sporting Goods найме близько 8 тис. сезонних працівників

03.10

"Фокстрот" відкрив два оновлених магазини в Одесі та Самборі