"Агротрейд" завершив обмолот соняшнику та сої

Агро 13.10.2024    10:20

Агрохолдинг "Агротрейд" завершив обмолот на полях Полтавської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей соняшнику і сої, під які відвів 12,4 тис. га і 8,1 тис. га відповідно, повідомила пресслужба агрохолдингу.
Згідно з повідомленням, незважаючи на аномальну спеку впродовж сезону-2024, врожайність соняшнику та сої доволі висока.

"Ми отримали високу для цих умов урожайність соняшнику - і на Чернігівщині, і на Сумщині. У Харківській області працювати було набагато складніше, тому що там взагалі не було опадів. Крім того, це "умовно безпечна" територія, тому ми були обмежені в можливості проводити деякі агрооперації. Врожайність залежала від технології вирощування: на полях, де ми сіяли з довгою ротацією та оптимальним попередником, вона була високою, і, навпаки, з короткою ротацією та не кращим попередником - урожайність була нижчою. Водночас соя потрапила під посуху в усіх підприємствах", - розповів директор агропромислового департаменту "Агротрейду" Олександр Овсяник.

За його словами, через спекотне літо зерно надходить на елеватори вже абсолютно сухим і не потребує доопрацювання. Завдяки цьому в агровиробників значно знизилися витрати на сушку, що покращує економічну складову в їхній роботі.

В агрохолдингу поки що не планують змінювати технологію вирощування з урахуванням посухи. Водночас мають намір розглянути перспективу інвестування у вологозберігаючі технології. Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях.

Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн. Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році "Агротрейд" вивів на ринок власну марку Agroseeds.

Засновником і генеральним директором "Агротрейду" є Всеволод Кожем'яко.

Теги:   Агротрейд соя обмолот соняшник Переглядів:   49

Читайте також:

12.10

Міністерство сільського господарства США знизило прогноз експорту кукурудзи з України

12.10

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило прогноз експорту пшениці з України

12.10

Аграріям компенсують 30% вартості обладнання для перевалки зерна