"ДТЕК Енерго" ввело в роботу 16 нових вугільних лав

Енергетика 13.10.2024    11:21

"ДТЕК Енерго" у січні-вересні 2024 року ввело в роботу 16 нових вугільних лав, повідомила пресслужба компанії у п'ятницю.

За її даними, до кінця року шахтарі компанії планують запровадити ще дев'ять лав.

"Це дозволяє забезпечувати потреби теплоелектростанцій у паливі на піку споживання електроенергії, нагромадити необхідні запаси вугілля для проходження осінньо-зимового періоду та підтримати надійність роботи української енергосистеми", - зазначено у повідомленні.

Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення "ДТЕК Енерго" вклав в український вуглевидобуток майже 18 млрд грн власних коштів.

Інвестиції були спрямовані на проведення та ремонт капітальних гірничих виробок, комплектацію вугільних лав, оснащення шахт прохідницьким обладнанням, підземний шахтний транспорт та проєкти підтримки виробничих потужностей.
Як повідомлялося, у 2023 році "ДТЕК Енерго" ввело в роботу 26 нових вугільних лав.

2023 року інвестиції енергохолдингу в український вуглевидобуток становили близько 7 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж 2022 року.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Зокрема, у вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток та збагачення вугілля, машинобудування та сервісне обслуговування шахтного обладнання.

Теги:   ДТЕК Енерго вугільна лава Переглядів:   51

Читайте також:

12.10

"ДТЕК Енерго" інвестував понад 2,3 млрд грн у ремонти та відновлення ТЕС

10.10

Nova планує продати "Нова Енерджі" після війни як непрофільний бізнес

09.10

ДТЕК побудує в Богуславі енергосховище потужністю 20 МВт