SpaceX успішно запустила найбільшу у світі ракету

Технології 13.10.2024    20:32

Черговий, п'ятий, випробувальний запуск створюваної американської ракетної системи Starship для пілотованих польотів на Місяць і Марс, здійснений у неділю, пройшов успішно, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Після одного витка навколо Землі перспективний пілотований корабель Starship після зведення з орбіти приводнився в Індійському океані на північний захід від Австралії.

Запуск було здійснено зі стартового майданчика Starbase компанії SpaceX у Бока-Чіка на південному сході штату Техас о 08:25 за часом Східного узбережжя США (о 15:25 за Києвом).

Тим часом носій Super Heavy уперше в історії космонавтики здійснив успішну посадку назад на стартовий комплекс, де його схопили під час приземлення важелі системи Mechazilla.

Багаторазова ракетна система складається з космічного корабля Starship і носія Super Heavy. Її висота перевищує 120 метрів. Вона вища за будь-яку іншу ракету, коли-небудь створену у світі. Носій Super Heavy удвічі потужніший, ніж створювана NASA для пілотованих польотів на Місяць важка ракета Space Launch System (SLS). Раніше ракету запускали чотири рази, але тільки два польоти - у березні та червні цього року - увінчалися успіхом.

Теги:   SpaceX ракета Переглядів:   64

Читайте також:

11.10

Польща уклала угоду з Airbus на використання супутника для військових цілей

09.10

Туреччина заблокувала Discord

08.10

Samsung Electronics збільшив виручку на 16-19%