Elektrum Lietuva збудує три сонячні парки на 176 МВт у Клайпедському районі

Енергетика 14.10.2024    16:24

Литовський постачальник електроенергії Elektrum Lietuva, що належить латвійській державній енергетичній групі Latvenergo, встановить у Клайпедському районі три парки сонячних електростанцій загальною потужністю 176 МВт, йдеться у повідомленні компанії.

Парки сонячних електростанцій розташовуватимуться на площі 250 га. СЕС почнуть виробляти електроенергію не пізніше вересня наступного року.

"Ми розглядаємо зростання інвестицій у власне місцеве виробництво електроенергії як стратегічно необхідний крок", - сказав генеральний директор Elektrum Lietuva Мартінас Гіга, слова якого наведено у пресрелізі.

Сукупна потужність сонячних парків, що на сьогодні розробляються компанією, становить 504 МВт.

Гіга нагадав, що у першому півріччі компанія інвестувала понад 34 млн євро у розвиток нових сонячних та вітропарків, а також станцій зарядки електромобілів (у 3,4 рази більше, ніж у першій половині 2023 року – ІФ).

Як повідомлялося раніше, у лютому поточного року компанія запровадила у Клайпедському районі на заході Литви сонячний парк Biciulyste потужністю 13 МВт. Проєкт коштував 10 млн євро. З урахуванням парку в Литві працюють шість сонячних парків Elektrum Lietuva загальною потужністю 29,6 МВт.

Теги:   Клайпеда сонячний парк Elektrum Lietuva Переглядів:   63

Читайте також:

14.10

"Дочки" Kronospan в Україні отримають EUR30 млн кредиту ЄІБ на газову генерацію 30 МВт

13.10

"ДТЕК Енерго" ввело в роботу 16 нових вугільних лав

12.10

"ДТЕК Енерго" інвестував понад 2,3 млрд грн у ремонти та відновлення ТЕС