"Рівнеазот" відновив виробництво мінеральних добрив

Хімічна 14.10.2024    17:27

ПрАТ "Рівнеазот", що входить до азотного бізнесу Group DF, відновило роботу та вийшло на 100% потужність базових цехів із виробництва мінеральних добрив, повідомила пресслужба компанії.

"Вимушена зупинка базових цехів місяць тому була пов'язана з пошкодженнями під час обстрілу енергетичної інфраструктури області. Під час зупинки заводу ми здійснили ТО і реконструкцію низки виробничих систем, зокрема системи енергозабезпечення на підприємстві. Це дасть змогу знизити виробничі ризики та забезпечити стійку роботу базових цехів підприємства під час сезону. Ми успішно завершили пускові роботи ключових агрегатів і запустили завод на повну потужність, щоб задовольняти зростання сезонного попиту аграріїв на мінеральні добрива", - розповів голова правління ПрАТ "Рівнеазот" Михайло Заблуда.

Згідно з повідомленням, на заводі запущено цех аміаку (А-2), цех неконцентрованої азотної кислоти та цех із виробництва аміачної селітри. Потужність завантаженої лінії аміаку - 650 тонн аміаку/добу, неконцентрованої азотної кислоти - 1000 тонн азотної кислоти/добу. Цех аміачної селітри працюватиме на максимальній потужності лінії аміаку, тобто мінімум 40 тис. тонн селітри на місяць.

Нині завод зосереджений на забезпеченні добривами внутрішнього ринку України. Продукція відвантажується замовникам по всій країні відповідно до контрактів.

Як повідомлялося, капітальні інвестиції Group DF в азотний бізнес Ostchem у 2024 році становитимуть близько EUR86 млн. Мета інвестицій у CAPEX - оптимізація витратних коефіцієнтів, скорочення втрат різних видів енергії та поліпшення показників собівартості готової продукції.

Group DF спільно з Hyundai ENGINEERING CO 12 квітня підписали угоду про будівництво хімічного хаба в Рівному. Проєкт передбачає будівництво заводів із виробництва зеленого аміаку та водню на основі відновлюваних джерел електроенергії; нові підприємства та виробничі майданчики з виробництва азотних добрив і похідних хімічних продуктів.

Ostchem запустив на базі "Рівнеазот" виробництво КАС, потужністю 300 тис. тонн на рік. Проєкт орієнтований насамперед на фермерів західних регіонів України.

Ostchem - азотний холдинг Group DF Дмитра Фірташа, що об'єднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього з 2011 року входять "Рівнеазот" і Черкаський "Азот", а також сіверськодонецький "Азот" і "Стирол", які не працюють і розташовані на окупованих територіях.

ПрАТ Черкаський "Азот" (Черкаси, Україна) - одне з найбільших українських хімічних підприємств. Проєктна виробнича потужність із вироблення аміаку становить 962,7 тис. тонн на рік, аміачної селітри - 970 тис. тонн на рік, карбаміду - 891,6 тис. тонн, КАС - 1 млн тонн на рік.

ПрАТ "Рівнеазот" - одне з найбільших українських хімічних підприємств на Заході України. 12 квітня 2024 року Group DF спільно з південнокорейською Hyundai Engineering підписали угоду про будівництво хімічного хабу в м. Рівне. Проєкт передбачає будівництво заводів із виробництва зеленого аміаку та водню на основі відновлюваних джерел електроенергії; нові підприємства та виробничі майданчики з виробництва азотних добрив і похідних хімічних продуктів.

Теги:   Рівнеазот виробництво мінеральні добрива Переглядів:   67

Читайте також:

01.10

ADNOC купує хімкомпанію Covestro за 11,7 млрд євро

16.08

Bayer виграла справу щодо гербіциду Roundup у суді США

06.08

Заводи Ostchem скоротили випуск добрив на 4,3%