Sotheby's продасть речі Майкла Джордана на понад $10 млн

Ринки 14.10.2024    14:39

Аукціонний дім Sotheby's проведе найбільші у своїй історії торги речами легенди баскетболу Майкла Джордана, пише Barron's.

Торги відбудуться онлайн із 23 жовтня до 4 листопада, а головним лотом стане майка, у якій Джордан грав у чемпіонському для його "Чикаго Буллз" сезоні Національної баскетбольної асоціації (НБА) 1996-1997 рр. Її вартість попередньо оцінюють у $4-6 млн.

Керівник напряму сучасних колекційних предметів Sotheby's Брам Воктер називає її "найбільш носильною майкою" Джордана за всю його кар'єру в "Буллз" із тих, які коли-небудь виставлялися на аукціон. Він грав у ній п'ять місяців.

Це також єдина червона майка з перших п'яти чемпіонських сезонів гравця, яку виставляють на торги, а за даними MeiGray - ще й одна з двох червоних майок, які він одягав у сезоні 1996-1997 років. Компанія зазначає, що він провів у ній 20 матчів.

Зокрема, Джордан грав у ній проти "Філадельфії Севенті Сіксерс" 12 березня 1997 року, коли новачок ліги Аллен Айверсон, який згодом став знаменитим, в одній з атак обіграв його за допомогою свого фірмового прийому кросовер. Це один із найвідоміших моментів в історії НБА.

За даними Sotheby's, майка залишалася в приватних руках з часу її продажу клубом, що є рідкістю для пам'ятних речей Джордана. Зазвичай історію володіння такими предметами простежити складно.

Крім цієї майки, на торги буде виставлено ще чотири лоти.

Прапор США, яким Джордан дотепно прикрив логотип Reebok на своїй куртці під час церемонії нагородження золотими медалями збірної країни на Олімпіаді 1992 року в Барселоні, розраховують продати дорожче ніж за $1 млн. Reebok була спонсором "Дрім-Тім", але сам гравець співпрацював із Nike. На прапорі залишили автографи Чарльз Барклі, Ларрі Берд, Меджик Джонсон, Скотті Піппен та інші партнери Джордана у тій легендарній команді, яку багато хто вважає найкращою за всю історію баскетболу.

Майка, в якій Джордан виступав у домашніх матчах "Буллз" сезону 1988-1989 років, оцінюється дорожче $2 млн.

Підписану ним майку з плейоф 1998 року, якому присвячений документальний фільм "Останній танець", хочуть продати за $0,8-1,2 млн.

Нарешті, низку речей часів його виступів за команду Університету Північної Кароліни, включно з тренувальною майкою і парою кросівок Nike з автографом, оцінюють у $150-200 тис.

Раніше цього року Sotheby's виручив $8 млн за шість ігрових кросівок Джордана.

Теги:   Майкл Джордан Sotheby\'s Переглядів:   61

Читайте також:

14.10

Китай збільшив експорт на 6,2%, імпорт - на 4,1%

14.10

Португалія схвалила законопроєкт про створення гуманітарної візи

14.10

Ураган "Мілтон" завдав збитків на $50 млрд - Байден