BlackRock прогнозує, що страховики зосередяться на інвестиціях у приватні ринки, чистій енергії та інноваціях

15.10.2024    16:30

Страховики у 2024 році зосередяться на збільшенні інвестицій у приватні ринки, інфраструктуру чистої енергії та інноваційні технології. Як повідомляє сайт Reinsurance News, про це йдеться в 13-му щорічному Глобальному звіті зі страхування компанії з управління активами BlackRock.
У звіті третій рік поспіль зазначається, що більшість страховиків планує збільшити обсяги відрахувань на приватні ринки, при цьому 91% респондентів вказали, що зроблять це протягом наступних двох років.
Цей показник досягає 96% для страховиків в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та Північній Америці. Звіт ґрунтується на інформації, отриманій від 410 страхових інвесторів на 32 ринках, які керують активами на суму близько 27 трильйонів доларів.
«Оскільки 2024 рік, як очікується, стане знаменним роком виборів, страховики дедалі більше занепокоєні тим, як політична невизначеність може вплинути на макроекономічні ризики, називаючи головними проблемами зміни в регулюванні (68%), а також зростання геополітичної напруженості та фрагментації (61%)», - зазначається в повідомленні.
Крім того, як критичні було виокремлено такі ринкові ризики, як волатильність процентних ставок (69%) і проблеми з ліквідністю (52%).
Незважаючи на ці проблеми, 74% страховиків не планують змінювати свої поточні профілі ризиків. Багато страховиків відзначили цінність партнерств у поліпшенні їхньої внутрішньої експертизи для оцінювання ризиків і управління портфелем, водночас 40% респондентів підкреслили, що інвестиційний партнер, який розуміє як їхній страховий бізнес, так і операційну модель, має вирішальне значення для досягнення їхніх стратегічних цілей.
На публічних ринках 42% страховиків планують збільшити інвестиції в державні та агентські облігації, тоді як 33% зосереджуються на облігаціях, прив'язаних до інфляції, оскільки 46% розглядають інфляцію як значний макроекономічний ризик. Крім того, 44% страховиків прагнуть збільшити свої активи в готівці та короткострокових інструментах для підтримки ліквідності.

 

Теги:   інвестиції BlackRock інновації Страховики приватні ринки чиста енергія Переглядів:   64