Google інвестує в ядерну енергетику для живлення дата-центрів

Енергетика 15.10.2024    15:49

Американська Google (належить Alphabet Inc.) інвестує у галузь ядерної енергетики, щоб забезпечити потреби в енергоресурсах, які зростають, для живлення її центрів обробки даних (ЦОД).

Google уклала угоду з енергокомпанією Kairos Power, що передбачає будівництво серії малих модульних реакторів (ММР) для вироблення електроенергії.

"Реактори розташовуватимуться на відповідних територіях для постачання чистої енергії дата-центрам Google", - ідеться в пресрелізі Kairos Power.

Перший MMP у рамках цієї угоди почне працювати у 2030 році, а до 2035 року передбачається запустити реактори загальною потужністю 500 МВт.

У Google зазначають, що угода з Kairos Power є першою у світі комерційною угодою на купівлю енергії, що виробляється ММР.

"Ці інвестиції є частиною наших зусиль із розробки та комерціалізації широкого портфеля передових технологій у сфері чистої електроенергії для живлення наших глобальних ЦОД і офісів", - ідеться в повідомленні Google.

"Вони доповнять використання Google відновлюваних джерел енергії та сприятимуть досягненню амбітних цілей забезпечення цілодобового живлення безвуглецевою енергією та нульового рівня викидів", - зазначають у компанії.

Минулого місяця Microsoft Corp. підписала угоду з Constellation Energy Corp., що передбачає постачання електроенергії з АЕС Три-Майл-Айленд у Пенсильванії, терміном на 20 років. Для цих цілей Constellation Energy перезапустить реактор АЕС, зупинений у 2019 році.

Теги:   Google дата-центр ядерну енергетику Переглядів:   60

Читайте також:

15.10

Компанія з турецькими інвестиціями планує побудувати в Житомирській області нові потужності вітрової енергетики

14.10

Банки схвалили 7,9 млрд грн кредитів на енергопроєкти

14.10

Elektrum Lietuva збудує три сонячні парки на 176 МВт у Клайпедському районі