Airbus скоротить до 2,5 тис. робочих місць

Ринки 16.10.2024    17:26

Європейська аерокосмічна корпорація Airbus скоротить до 2,5 тис. робочих місць у оборонно-космічному підрозділі (Defence and Space).

Як зазначається у повідомленні Airbus, компанія планує зміну організаційної структури підрозділу з урахуванням збереження складного ділового середовища, особливо у космічному сегменті, в якому вона зафіксувала списання у 2023 та 2024 роках.

Airbus створить більш ефективну організаційну структуру для підрозділу, зокрема це стосується функцій штаб-квартири, зазначається в пресрелізі.

"Заплановані заходи, як очікується, призведуть до скорочення до 2,5 тис. робочих місць у підрозділі Defence and Space до середини 2026 року", - йдеться у повідомленні.

У другому кварталі поточного року списання Airbus, пов'язані з відстрочкою низки програм оборонно-космічного підрозділу, становили 989 млн євро.

В окремому пресрелізі Airbus, опублікованому в середу, йдеться про те, що її підрозділ Airbus UpNext та японська Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation домовилися про співпрацю та обмін досвідом у галузі надпровідних технологій для майбутніх літаків на водневому пальному.

Акції Airbus втрачають у ціні 0,2% на торгах у Парижі у середу. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 3%.

Теги:   Airbus Переглядів:   65

Читайте також:

16.10

СГ "ТАС" збільшила збір премій на 31%, виплати - на 47,6%

16.10

Adidas увеличил выручку на 7%

16.10

Johnson & Johnson збільшила виручку на 5,2%