В Україні вивели нову породу рисистих коней

Ринки 16.10.2024    13:06

В Україні з'явилася нова порода рисистих коней, створена селекціонерами на базі популяції рисистих коней вітчизняної селекції, схрещеної з американською стандартбредною і французькою рисистою породами, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Віталій Коваль.

"Її (породу - ІФ-У) затвердила експертна комісія Мінагрополітики. Це нове селекційне досягнення у тваринництві, адже робота зі створення рисистої породи проводилася протягом 30 років. (...) Звертали увагу і на жвавість, дистанційність, екстер'єрні показники", - написав він у телеграмі.

Як зазначив Коваль, українська відрізняється від інших рисистих порід за комплексом ознак і географічною приналежністю, методами селекції та генетичними маркерами.

"Наші коні характеризуються сухою міцною конституцією, у масі мають гармонійну статуру з виразним упряжним типом. Темперамент енергійний, лагідний. Коні нової породи невибагливі, добре пристосовані до різних екологічних умов України", - розповів міністр.

Апробація нової породи відбулася в Миргородському районі Полтавської області на господарстві філії "Дібрівський кінний завод № 62" держпідприємства "Конярство України".

Теги:   порода Конярство рисистий кінь Переглядів:   119

Читайте також:

16.10

Airbus скоротить до 2,5 тис. робочих місць

16.10

СГ "ТАС" збільшила збір премій на 31%, виплати - на 47,6%

16.10

Adidas увеличил выручку на 7%