"Новаагро Україна" імпортувала першу партію казахської селітри

Агро 17.10.2024    18:02

Торговий дім групи компаній "Новаагро Україна" (Харків) провів першу пряму корабельну поставку аміачної селітри в Україну від виробника з Казахстану, повідомила пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, постачання аміачної селітри стало можливим завдяки підписанню довгострокової угоди на 2024-2025 рр. Мета - забезпечення стабільного постачання якісної сировини для виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС 32) на потужностях підприємства в Харкові.

"Закупівля сировини великими партіями безпосередньо у виробника дасть змогу запропонувати конкурентні ціни на добрива. Вона сприятиме підвищенню ефективності агровиробництва та повному забезпеченню потреб фермерів і агровиробників сходу України", - зазначається на сайті підприємства.

ГК "Новаагро" працює в агробізнесі на українському та міжнародному ринках з 2009 року. До її складу входять чотири операційні компанії, що спеціалізуються на торгівлі, експорті зернових та олійних культур; вирощуванні; складському господарстві; виробництві та реалізації комбікормів, пшеничного борошна і гранульованих висівок, курячого м'яса.

"Новаагро" володіє п'ятьма елеваторами загальною потужністю одноразового зберігання понад 310 тис. тонн. Має комбікормовий завод у смт Чкаловське (Харківська обл.), який випускає 200-300 тонн продукції на добу.

У липні 2023 року Konkur Investments Limited, дочірня компанія SigmaBleyzer, уклала умовну угоду (conditional agreement) щодо продажу своєї частки 56,90% в українському агрохолдингу AgroGeneration ТОВ "Новаагро", що зробить її власником контрольного пакета акцій.

За даними громадської спілки "Борошномели України", у 2022-2023 маркетинговому році "Новаагро" посіла другу позицію в загальнодержавному рейтингу експортерів борошна.

Теги:   імпорт селітра Новаагро Україна Переглядів:   113

Читайте також:

17.10

В Україні триває зростання цін на огірки

17.10

USAID АГРО допомогла зібрати 5,5 млн тонн зерна з 2022 року

15.10

Scandi купила птахівничий бізнес Siaures vilkas у Литві за 23,5 млн євро