USAID АГРО допомогла зібрати 5,5 млн тонн зерна з 2022 року

Агро 17.10.2024    15:09

До війни Україна годувала понад 400 млн осіб, посідала чільне місце в експорті соняшникової олії та зерна, але постійні обстріли аграрної та портової інфраструктури ускладнили експорт і поставили під загрозу постачання їжі для мільйонів людей по всьому світу, повідомила пресслужба програми USAID АГРО у фейсбуці.

"Незважаючи на всі ризики, українські аграрії продовжують сіяти, вирощувати та збирати врожай. І ми вдячні всім українським аграріям за цю важку щоденну працю", - зазначила програма USAID АГРО у Всесвітній день продовольства та пообіцяла продовжити їхню підтримку.

Згідно з повідомленням, з липня 2022 року понад 15 тис. українських аграріїв, що становить 34% зареєстрованих сільгоспвиробників країни, отримали насіння, добрива, засоби захисту рослин і засоби зберігання продукції, а також фінансові ресурси для виробництва с/г продукції в рамках ініціативи USAID AGRI-Україна. Ця підтримка допомогла зібрати та зберегти понад 5,5 млн тонн зерна, що принесло понад $1 млрд доходу для української економіки.

USAID АГРО поінформувала щодо продовження реалізації проєктів з розвитку потужностей для зберігання зерна та подальшої переробки. Зокрема, 25 елеваторів-партнерів подвоять потужності зі зберігання зерна, створять можливості для додаткового зберігання понад 1 млн тонн зерна щорічно, що компенсує близько 15% потужностей, втрачених через війну. У результаті понад 1000 аграрних ММСП отримають доступ до послуг зі зберігання та доробки зерна.

Крім того, програма USAID АГРО реалізує 20 проєктів із переробки зернових, олійних та бобових у продукти харчування, корми та промислову продукцію.

У межах проєктів переробники залучать до співпраці понад 1200 агро-ММСП і створять додаткові потужності для переробки понад 1,1 млн тонн сільгосппродукції на рік.

Теги:   зерно USAID Агро Переглядів:   87

Читайте також:

17.10

"Новаагро Україна" імпортувала першу партію казахської селітри

17.10

В Україні триває зростання цін на огірки

15.10

Scandi купила птахівничий бізнес Siaures vilkas у Литві за 23,5 млн євро