В Україні триває зростання цін на огірки

Агро 17.10.2024    17:06

Холодна погода, що встановилася на більшій частині території України, спровокувала істотне скорочення обсягів пропозиції тепличних огірків на ринку, і як наслідок - стрімке зростання цін у даному сегменті, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Також підтримку цінам надає відсутність конкуренції з боку імпорту і вельми високий попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, сезон реалізації огірка в українських тепличних комбінатах близький до завершення. Господарства зараз проводять зачистку в теплицях, тому пропонують огірок переважно дрібним оптом. Варто також зазначити, що якість огірків в останніх вибірках значно знизилася, але це не заважає продавцям підвищувати ціни. У середньому, з початку поточного тижня ціни на цю продукцію зросли на 26%, і сьогодні ці овочі надходять у продаж у діапазоні 65-80 грн/кг ($1,58-1,94/кг), залежно від якості та обсягів пропонованих партій продукції.

Така ситуація на українському ринку огірків, на думку експертів, може призвести до того, що імпортери почнуть поставки цієї продукції із зовнішнього ринку вже з наступного тижня. У такому разі ціни на огірки з місцевих тепличних комбінатів можуть призупинити зростання під тиском більш доступної імпортної продукції.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день вартість тепличних огірків в Україні вже в середньому на 14% вища, ніж в аналогічний період минулого року. Більш детальну інформацію про розвиток ринку огірків та іншої плодоовочевої продукції в Україні ви можете отримати, підписавшись на оперативний аналітичний тижневик - EastFruit Ukraine Weekly Pro. З детальною інформацією про продукт можна ознайомитися тут.

Джерело: https://east-fruit.com/novosti/rost-tsen-na-ogurtsy-v-ukraine-prodolzhaetsya/

Теги:   огірки Переглядів:   86

Читайте також:

17.10

"Новаагро Україна" імпортувала першу партію казахської селітри

17.10

USAID АГРО допомогла зібрати 5,5 млн тонн зерна з 2022 року

15.10

Scandi купила птахівничий бізнес Siaures vilkas у Литві за 23,5 млн євро