СК "Інго" виплатила аграріям рекордні 231 млн грн за програмою "МетеоЗахист"

18.10.2024    13:18

Страхова компанія "Інго» (Київ) у 2024 році виплатила 97% аграріїв-учасників програми "МетеоЗахист" від представництва провідної агрохімічної компанії "Сингента Україна" рекордні страхові відшкодування в розмірі 231 млн грн через надзвичайно посушливий та спекотний сезон, повідомила пресслужба СК.

Згідно з повідомленням, цей показник у 10 разів більший за відшкодування, ніж у сезоні-2023, і найбільший показник компенсацій за весь час роботи програми з 2016 року.

У страховій компанії звернули увагу, що зміна клімату продовжує створювати значні виклики для сільського господарства, про що свідчить пошкодження посівів, спричинене сильною посухою та спекою в українських господарствах у сезоні-2024. Впроваджена програма індексного страхування від "Сингента" в партнерстві з "Інго" дала змогу 349 господарствам частково знизити збитки від несприятливих погодних умов.

"Цього сезону покриття "МетеоЗахисту" розширилося на 88% - до 502 000 га. Через несприятливі погодні умови розмір компенсацій збільшився в 10 разів, а середній рівень відшкодування склав 52%. Ми підтримуємо українських фермерів навіть у прифронтових зонах, агротехнологічними інноваціями, сервісами та унікальними фінансовими продуктами. При купівлі продукції "Сингента" у кожного клієнта є можливість безкоштовно оформити заявку на участь у нашій страховій програмі", - наголосив керівник напряму фінансові програми та страхові рішення компанії "Сингента" Роман Хрипко.

У компанії зазначили, що основними культурами за страховими виплатами в сезоні-2024 стали кукурудза і соняшник із загальною площею посівів у 335 тис. га і сумою компенсації 225 млн грн. Агровиробники застрахували посіви соняшнику та кукурудзи в 1039 анкетах, серед них 1033 анкети - з відшкодуванням 99%, а 386 - з виплатами 100%.

За інформацією Хрипка, майже 50% загальної суми компенсації припало на фермерські господарства в Харківській, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

"Завдяки співпраці з "Сингентою" та використанню передових індексних методів страхування, ми маємо змогу чітко фіксувати ризики, такі як посуха, та надавати аграріям дієві інструменти для мінімізації збитків. Фіксація збитків спрацьовує автоматично, коли індекси погоди перевищують заздалегідь визначені порогові значення. Тож фермери отримують страхове відшкодування швидше, ніж за звичайного врегулювання збитків", - розповів керівник відділу агропромислового страхування компанії "Інго" Руслан Зимовець.

"МетеоЗахист" у сезоні-2024 пропонувала страхування для посівів соняшнику, зернової групи, кукурудзи та ріпаку від трьох погодних ризиків - посухи, спеки та зливи. Ключовий період роботи програми - фази цвітіння і наливу зерна.
Наразі автори програми узгоджують умови "МетеоЗахисту"-2025 для подальшої підтримки аграріїв.

Syngenta AG (Сингента) - швейцарська компанія, один із лідерів у галузі виробництва засобів захисту рослин і насінництва. Компанія утворилася в листопаді 2000 року в результаті об'єднання агропідрозділів фірм Novartis AG і AstraZeneca Plc.
Штаб-квартира компанії розташована в Базелі (Швейцарія). Понад 28 тис. співробітників компанії працюють у 90 країнах світу.

АСК "Інго" має майже 30-річний досвід роботи на ринку. З 2017 року основним акціонером компанії є українська бізнес-група DCH. Компанія входить до списку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів і сумами виплат страхових відшкодувань.

Має 29 ліцензій на різні види обов'язкового та добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам.

"Інго" є повним членом Моторного (транспортного) Страхового Бюро України (МТСБУ), членом Американської Торгівельної Палати (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (EBA), Національної Асоціації Страховиків України (НАЦУ) та Міжнародної Торгової Палати (ICC). 21 вересня 2023 року рейтингове агентство "IBI-рейтинг" підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ СК "Інго" за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА.

Теги:   СК аграрій ІНГО Метеозахист Переглядів:   59