Посольство Азербайджанської Республіки провело День культури в Національній бібліотеки України

Ринки 21.10.2024    14:29

17 жовтня, напередодні  Дня відновлення Незалежності Азербайджанської Республіки, на святкування Дня культури Азербайджану в просторі Національної бібліотеки України для дітей зібралося багато почесних гостей: Високоповажні Надзвичайні та Повноважні Посли іноземних країн,  читачі і народні артисти України. Захід відбувся за підтримки Міністерства культури та стратегічних комунікацій України.

Республіка Азербайджан – неймовірна країна з усталеними традиціями та унікальною культурою, де живуть чудові люди. Багата культурна спадщина Азербайджану поєднує в собі елементи Сходу та Заходу. Ця країна подарувала світу не лише видатних науковців і митців, а й зберегла неповторні культурні надбання, що передаються з покоління в покоління.

Україна та Азербайджан мають міцні зв’язки – політичні, дипломатичні, економічні.

Національна бібліотека України висловила щиру вдячність Його Високоповажності пану Сеймуру Мардалієву – Надзвичайному та Повноважному Послу Азербайджану в Україні – за тісну, дружню співпрацю з  Національною бібліотекою України для дітей.

Цьогоріч Посольство Азербайджану стало партнером в організації та проведенні ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках», сприяло залученню до співорганізаторів конкурсу Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки SOCAR Energy в Україні. Представники посольства та нафтової компанії працювали в журі, брали участь у прес-конференції та нагородженні переможців і призерів конкурсу, надали для дітей подарунки.

Завдяки пану Послу фонди бібліотеки поповнили нові чудові дитячі книжки.

Сеймур Мардалієв та Алла Гордієнко виголосили зі сцени свої промови, запевнили глядачів у плідному та міцному партнерстві та дружбі.

Частиною культури кожного народу є його поетичне слово. У національному проєкті «Україна читає дітям» консул Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Галіббай Агададашов та асистент і перекладач пана Посла Олена Назаренко прочитали дітям азербайджанською та українською мовами вірш «Бджола» («Arı») відомого азербайджанського дитячого поета і прозаїка Абдулли Шаіга.

В рамках свята вперше до НБУ для дітей завітали учні Ірпінського гуманітарного ліцею «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої на чолі із заступниками директора ліцею. Цей навчальний заклад теж поєднує справжня дружба з Посольством Азербайджану.

На другому поверсі бібліотеки дорослі й діти відвідали книжкову виставку «Культурні цінності азербайджанського народу», прикрашену предметами побуту. Виставка експонуватиметься в Національній бібліотеці України для дітей упродовж 10 днів.

Посольство Азербайджану в Україні пригостило всіх гостей свята смачними азербайджанськими смаколиками.

Теги:   Азербайджан посольство Переглядів:   77

Читайте також:

21.10

В Україні вже реалізується низка великих інвестиційних проєктів за участю фінського бізнесу - Шмигаль

21.10

NovaPay збільшила обсяг транзакцій на 16%

21.10

У Києві відбудеться 10-й Київський міжнародний економічний форум