Ціна золота оновила рекорд, піднявшись до $2748 за унцію

Ринки 21.10.2024    17:59

Золото продовжує дорожчати, ціна дорогоцінного металу оновила рекорд на торгах у понеділок.

Вартість грудневих ф'ючерсів на золото за даними на 11:50 кв становила $2746,9 за тройську унцію, що на 0,6% вище, ніж на закриття попередньої сесії. Раніше під час торгів ціна дорогоцінного металу піднімалася до позначки в $2748 за унцію.

Золото дорожчає на тлі збільшення попиту на активи "тихої гавані". Трейдери уважно стежать за подіями на Близькому Сході, побоюючись розростання конфлікту в регіоні.

Невизначеність щодо результатів президентських виборів у США також підтримує попит на дорогоцінний метал.

Перемога республіканців, імовірно, надасть подальшу підтримку золоту, з огляду на потенціал посилення в цьому разі бюджетних проблем Сполучених Штатів, а також інфляційних ризиків, геополітичної та торговельної напруженості, зазначають аналітики JPMorgan, думку яких наводить The Wall Street Journal.

Ще одним фактором, що сприяє підвищенню цін на дорогоцінний метал, є пом'якшення грошово-кредитної політики центробанками по всьому світу.

У понеділок Народний банк КНР (НБК, центробанк країни) опустив базову відсоткову ставку за кредитами (LPR) строком на один рік на 25 базисних пунктів (б.п.) - до 3,1% річних. Ставка за п'ятирічними кредитами також зменшена на 25 б.п., до 3,6%. Обидві ставки перебувають на рекордних мінімумах.

Трейдери очікують зниження базової ставки Федеральною резервною системою в листопаді, однак тепер лише на 25 б.п., а не на 50 б.п., як це було раніше.

Аналітик Commonwealth Bank of Australia Вівек Дхар вважає, що ціна золота підніметься до $3000 за унцію в четвертому кварталі 2025 року. Потенційне ослаблення долара США внаслідок пом'якшення грошово-кредитної політики Федрезервом буде ключовим фактором підтримки цін на золото, вважає експерт.

Теги:   золото рекорд Переглядів:   84

Читайте також:

21.10

У другий тур президентських виборів у Молдові вийшли Санду і Стояногло

21.10

Patek Philippe вперше за 25 років представив нову колекцію годинників

21.10

Monobank запустив маркетплейс "market by mono" у додатку