Група DCH за 9 місяців збільшила сплату податків на 14,5%

Ринки 22.10.2024    16:24

Група DCH бізнесмена Олександра Ярославського у січні-вересні поточного року збільшила сплату податків та зборів до бюджетів усіх рівнів на 14,5%, або на 210 млн грн порівняно з аналогічним періодом минулого року – більш ніж до 1,65 млрд грн.

За інформацією PR департаменту DCH, загальна сума податків, сплачених компаніями групи з початку повномасштабного вторгнення Росії, сягнула майже 5,5 млрд грн.

При цьому уточнено, що основний приріст у сплаті податків, порівняно з 9 місяцями 2023 року, забезпечили АТ "Банк Кредит Дніпро" - на 95 млн грн, Харківський тракторний завод (ХТЗ) - на 32 млн грн, страхова компанія "ОРАНТА" - на 70 млн грн.

Також повідомляється, що зокрема ДМЗ у січні-вересні 2024 року скоротив виробництво металопрокату на 56,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року, виробництво металургійного коксу скоротилося на 0,4%.

За 9 місяців 2024 року копальні "Суха Балка" ввели в експлуатацію 8 нових блоків із загальними запасами 906 тис. тонн рудної сировини.

З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України ХТЗ опинився в зоні бойових дій, територія заводу зазнає постійних обстрілів. Незважаючи на це, ХТЗ продовжує підтримувати виробництво, електро-, газо- та водопостачання заводу та району міста, триває виробництво техніки для сільського господарства та критичної інфраструктури країни.

У червні поточного року "Банк Кредит Дніпро" разом із Незалежною асоціацією банків України та 18 найбільшими комерційними банками підписали меморандум банківського кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури, що продиктовано стратегічною потребою країни у забезпеченні енергетичної незалежності.

Значним викликом для виробничих підприємств є відтік кадрів, пов'язаний зокрема з мобілізацією персоналу. З початку війни до лав ЗСУ вступили 465 співробітників "Сухої Балки" та 268 робітників ДМЗ. На роботі підприємств також позначаються і періодичні відключення електропостачання, коли підприємства мають знижувати чи повністю зупиняти виробництво.

На сьогоднішній день кількість персоналу групи DCH становить понад 7,6 тис осіб. 912 співробітників групи служать у ЗСУ, 55 із тих, хто долучився до лав ЗСУ, загинули.

DCH Investment Management – ​​фінансово-промислова група компаній, що керує інвестиціями у видобуток руди та металургію, машинобудування, нерухомість, страхування, банківський та готельний бізнес.

Теги:   DCH податки Переглядів:   47

Читайте також:

22.10

Іспанія проти ідеї створення центрів утримання мігрантів у третіх країнах

22.10

Управління Мін'юсту оголосило тендер на ОСЦПВ

22.10

Звільнився генеральний прокурор України