ОККО Group почала будівництво всесезонного гірського курорту вартістю $1,5 млрд

Ринки 23.10.2024    17:21

ОККО Group почала будівництво всесезонного гірського курорту GORO Mountain Resort біля підніжжя гірського масиву Високий Верх на висоті 650 м над рівнем моря у Львівській області, повідомляють на сайті групи в середу.

Сумарні інвестиції в проєкт рекреації оцінюють у $1,5 млрд. OKKO Group завдяки власним і кредитним коштам планує вкласти $500 млн, ще $1 млрд планують залучити в інших інвесторів.

Загальна площа GORO Mountain Resort становитиме майже 1200 га, з яких 360 га заплановано для гірської та лижної інфраструктури, а понад 800 га - для розвитку готельних, комерційних і рекреаційних об'єктів.

На цій території протягом 15 років заплановано збудувати 41 лижну трасу завдовжки 75 км з 342 га засніження, 17,5 км витягів, з яких дві сучасні гондольні канатні дороги та 11 крісельних канатних доріг, а також Welcome- та Mountain-центри.

Будівництво першої черги GORO загальною площею 127 га вже стартувало за 5 км від селища Славське із завершенням у 2028-2029 рр. У її межах передбачено 10 лижних трас завдовжки 13 км, п'ять готельних комплексів на 1100+ номерів разом із рекреаційною інфраструктурою зі спа-зонами, басейнами, ресторанами, дитячими та бізнес-зонами.

«Ми бачимо перспективу, навіть незважаючи на виклики війни, і розуміємо важливість таких амбітних проєктів для соціально-економічного розвитку Львівського регіону. Новий гірський рекреаційний проєкт має стати магнітом для українських та іноземних туристів і потенційних інвесторів, ставлячи сучасну гірську локацію на туристичну карту Європи», - зазначив СЕО OKKO Василь Даниляк.

ОККО Group у GORO Mountain Resort виступає єдиним власником, основним інвестором, майстер-девелопером, забудовником та оператором для забезпечення гармонійного розвитку та цілісної концепції всесезонного рекреаційного проєкту.

Для створення міжнародного формату ОККО Group залучила австрійських експертів світового класу: PKF Hospitality (інвестиційний аналіз і концепція), ILF Group (майстер-план і лижна інфраструктура) і Doppelmayr/Garaventa Gruppe (проєктування підйомників і канатних доріг). Девелопментом і будівництвом нерухомості на території GORO Mountain Resort займається інвестиційно-девелоперська компанія GORO Development, а управляти комплексом буде єдиний оператор.

OKKO Group об'єднує понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Флагманською компанією групи є концерн «Галнафтогаз», який управляє однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом «ОККО», що налічує близько 400 автозаправних комплексів.

Засновником і кінцевим бенефіціаром групи є Віталій Антонов.

Теги:   курорт будівництво ОККО Group Переглядів:   59

Читайте також:

23.10

Велика Британія надає Україні 120 млн фунтів на розвиток Коаліції морських здібностей України

23.10

"Укрпошта" представила лімітований поштовий набір, присвячений спецпідрозділу ГУР МО України KRAKEN

23.10

Heineken зафіксувала зростання скоригованої виручки на 3,3%