Український парламент може ухвалити в цілому законопроєкт про окремі питання розкриття банківської таємниці

Банки 23.10.2024    18:09

Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді ухвалити в цілому законопроєкт (№9235) про окремі питання розкриття банківської таємниці та заходів щодо встановлення опіки над майном зниклої безвісти фізичної особи, повідомляє прес-служба апарату українського парламенту.

Законопроєкт пропонує внести зміни до Цивільного кодексу та законів «Про нотаріат», «Про банки і банківську діяльність» та «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин».

Законопроєкт, зокрема, визначає порядок встановлення нотаріусами опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, яка зникла безвісти за особливих обставин. Проєкт закону розширює перелік осіб, яким банки можуть розкривати інформацію, що становить банківську таємницю. Зокрема, передбачається її розкриття на запити нотаріусів для вчинення нотаріальної дії для вжиття заходів щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, яка зникла безвісти за особливих обставин.

Ухвалення законопроєкту дасть змогу членам сім'ї фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою або зниклою безвісти за особливих обставин, отримувати від нотаріуса свідоцтво про встановлення опіки над майном зазначених осіб. Закон також забезпечить захист прав та інтересів України в зарубіжних юрисдикціях під час розгляду справ, пов'язаних із відшкодуванням шкоди, заподіяної внаслідок міжнародного збройного конфлікту на території країни.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про внесення до деяких законів змін щодо окремих питань розкриття банківської таємниці 23 травня.

Теги:   законопроєкт банківська таємниця Переглядів:   79

Читайте також:

23.10

Deutsche Bank збільшив чистий прибуток на 42%

23.10

Дані по ОВДП які знаходяться в обігу на 23 жовтня від Нацбанку

23.10

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 23 жовтня