Велика Британія надає Україні 120 млн фунтів на розвиток Коаліції морських здібностей України

Ринки 23.10.2024    17:42

Велика Британія оголосила про виділення додатково ще 120 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 155 млн доларів) на підтримку Коаліції морських здібностей України (Maritime Capability Coalition).

"Велика Британія виділяє ще 120 мільйонів фунтів стерлінгів на реалізацію Коаліції морського потенціалу і шукає партнерів для спільного фінансування постачань іще сотень морських безпілотників (повітряних і безекіпажних), а також радарів спостереження для захисту "Зернового коридору", - йдеться в повідомленні на сайті уряду Великої Британії.

Зазначається, що Велика Британія та Норвегія спільно шукають іще 100 мільйонів фунтів стерлінгів для спільного фінансування ще сотень проєктів.

В уряді зазначили, то за даними розвідки Великої Британії, спостерігається помітне збільшення готовності Росії йти на ризик під час завдання ударів по портовій інфраструктурі, а судна стають супутнім збитком під час російської кампанії.

Передбачається, що російські удари затримали відправлення судна MV SHUI SPIRIT з України, що перевозило рослинну олію, призначену для Всесвітньої продовольчої програми в Палестині.

РФ також завдала удару по суднах, завантажених зерном, призначеним для Єгипту, по двох суднах, які перевозили кукурудзу, коли Україна є другим за величиною постачальником до Китаю, а також по вантажах Всесвітньої продовольчої програми, що прямували до Південної Африки.

"Невибіркові удари Росії по портах у Чорному морі акцентують, що Путін готовий поставити на карту світову продовольчу безпеку у своїх спробах змусити Україну підкоритися. Вчиняючи так, він завдає шкоди мільйонам вразливих людей у всій Африці, Азії та на Близькому Сході, намагаючись взяти гору у своїй варварській війні", - сказав прем'єр-міністр Кір Стармер.

Maritime Capability Coalition, очолювана Великою Британією і Норвегією, націлена на створення майбутніх бойових Військово-Морських сил для України та відіграла важливу роль в оснащенні ВМС України такими засобами, як морські безпілотники, що захищатимуть коридор.

6 вересня міністр оборони України Рустем Умєров після 24-го засідання у форматі "Рамштайн" зазначив, що Україна в поточному році робить особливий акцент на "морській обороні".

Теги:   Велика Британія Переглядів:   81

Читайте також:

23.10

Hilton знизив чистий прибуток на 9%

23.10

Китай затвердив на 2025 рік список інвестиційних проєктів загальною вартістю 200 млрд юанів

23.10

«Укрцемент», “Укрметалургпром”, “УкрФА” та інші просять Зеленського відновити бронювання співробітників