"Агротрейд" завершив збір технічних конопель та готує урожай на експорт

Агро 24.10.2024    12:15

Агрохолдинг "Агротрейд" завершив збирання технічних конопель, які вирощував на площі близько 230 га у Чернігівській області, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.

Згідно з повідомленням, в агрохолдингу 2024 рік був фінальним у випробуваннях із вирощування конопель. Компанія визначилася із найкращими технологіями та засобами гербіцидного захисту рослин, а також зрозуміла технічні особливості роботи з цією культурою.

"Завдяки зміні підходів до збирання та доробки насіння ми отримали дуже хороші якісні показники зерна: вміст олії на високій позначці, а значення кислотності та пероксидного числа у ньому – низькі. Показники врожайності виявилися дещо нижчими, ніж ми розраховували. Коноплі були сухі, у них легко відокремлювалося волокно від костри, тому технічне забезпечення під час прибирання виявилося найбільшим викликом. Причина в тому, що не можна будь-якої миті взяти будь-який комбайн: потрібно чітко знати, для якого сорту коли і який комбайн буде оптимальним. Це технічні особливості конопель, з якими ми розібралися", – розповів директор агропромислового департаменту "Агротрейду" Олександр Овсяник.

Цього року ми почали збирати пізніше, щоб отримати вищу якість насіння. Через особливості сорту та року загалом обмолот тривав довше, ніж розраховували.

В агрохолдингу наголосили, що український ринок наразі не готовий споживати велику кількість зерна конопель, а тому цьогорічний урожай буде спрямований на експорт. Якщо його вдасться продати вигідно та у великих обсягах, компанія розгляне питання про розширення площ.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одноразового зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) у 2014 році було збудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. 2018 року "Агротрейд" вивів на ринок власну марку Agroseeds.

Засновником та генеральним директором "Агротрейду" є Всеволод Кожем'яко.

Теги:   урожай Агротрейд експорт технічні коноплі Переглядів:   53

Читайте також:

23.10

Україна за 9 місяців збільшила експорт агропродукції на чверть, до 48,9 млн тонн

23.10

Україна експортувала агропродукцію до Туреччини на $1,98 млрд та прагне розширити співпрацю

22.10

Аграрії України засіяли 5,4 млн га озимих культур станом на 22 жовтня