Baykar закінчить будівництво заводу в Україні в 2025 році

Ринки 25.10.2024    10:40

Турецька оборонна компанія Baykar має намір закінчити будівництво заводу під Києвом у серпні 2025 року, повідомив Reuters генеральний директор компанії Халюк Байрактар.

"Ми на 80% завершили будівництво, і зараз замовляють машини. Дата виробництва визначатиметься перебігом війни, але об'єкт буде готовий у серпні 2025 року", - сказав Байрактар в інтерв'ю агентству в четвер.

Завод, як очікується, вироблятиме TB2 або його важчий варіант TB3.

Наразі Baykar використовує для безпілотників Akinci і Kizilelma двигуни української збірки. Компанія також нещодавно підписала угоду з українською компанією "Івченко-Прогрес" про спільну розробку турбовентиляторного двигуна, сказав Байрактар.

Протягом наступних п'яти років Baykar інвестує $300 млн у розробку турбогвинтового двигуна для безпілотника Akinci. Слідом за ним буде розроблено турбовентиляторний двигун для Kizilelma, безпілотного бойового апарату класу "повітря-повітря", що проходить наразі льотні випробування.

Baykar збереже потужність виробничих ліній TB2 і Akinci на колишньому рівні, а протягом наступних кількох років інвестує в розширення ліній TB3 і Kizilelma. Серійне виробництво Kizilelma очікується наступного року в кількості 10 одиниць. Виручка Baykar минулого року становила $2 млрд порівняно з $1,4 млрд попереднього року, до того ж 90% припадає на зарубіжні ринки.

На частку компанії припадає близько третини всього турецького експорту оборонної та аерокосмічної продукції.

Як раніше повідомлялося, безпілотники Bayraktar турецького виробництва набули широкої популярності у світі після того, як українські військові стали використовувати їх для протидії російським військам, знищуючи бронетехніку та артилерійські системи. У лютому повідомлялося, що на заводі Baykar в Україні працюватиме близько 500 осіб, продуктивність становитиме близько 120 одиниць на рік.

Теги:   завод будівництво Baykar Переглядів:   58

Читайте також:

25.10

ОККО відновила 91 АЗК та втратила пального на $21,3 млн через обстріли

25.10

Компанія Munich Re завершила із попереднім чистим результатом близько EUR900 млн

25.10

Kering скоротила виручку на 15%