ДТЕК виготовив 10 нових шахтних комбайнів

Машинобудування Енергетика 25.10.2024    15:40

Машинобудівники "ДТЕК Енерго" в січні-вересні 2024 року виготовили та відремонтували 982 одиниці гірничо-шахтного устаткування, включно з 10 новими прохідницькими та очисними комбайнами, а також забезпечили потреби шахтарів 758 тисячами запчастин і комплектувальних, повідомляють у пресрелізі компанії в п'ятницю.

"Енергетики вже багато місяців продовжують відновлення 24/7. Шахтарі видобувають вугілля і підтримують достатні запаси палива на теплоелектростанціях, а машинобудівники допомагають їм у цьому, забезпечуючи необхідним обладнанням. Тому що ключове для всіх - якнайшвидше відновлення потужностей і посилення надійності роботи українських ТЕС протягом зими", - зазначив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Олександр Фоменко, якого цитують у документі.

За інформацією енергохолдингу, завдяки підтримці машинобудівників в обладнанні за дев'ять місяців цього року шахтарі компанії ввели в роботу 16 нових вугільних лав і ще 9 планують ввести до кінця року.
Інвестиції "ДТЕК Енерго" в український вуглевидобуток за підсумками 2024 р. очікуються на рівні близько 7,7 млрд грн.

Як повідомлялося, 2023 року інвестиції компанії в український вуглевидобуток становили близько 7 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж 2022-го.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність компанії в тепловій генерації станом на січень 2022 року становила 13,3 ГВт. У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, машинобудування та сервісне обслуговування шахтного обладнання.

Наразі більша частина потужностей теплової генерації групи "ДТЕК" зруйнована внаслідок російських атак.

Теги:   Дтек шахтний комбайн Переглядів:   70

Читайте також:

25.10

Виробник електромобілів Tesla збільшив чистий прибуток на 17%

24.10

Renault збільшив виручку на 1,8%, скоротив продаж автомобілів на 5,6%

21.10

Продаж електромобілів у США зріс на 10,7%