Rheinmetall передала Україні ще 20 БМП Marder

Транспорт 25.10.2024    14:37

Німецька компанія Rheinmetall у вересні передала Україні ще 20 бойових машин піхоти Marder, повідомила пресслужба компанії.

"Компанія Rheinmetall передала Збройним силам України ще 20 бойових машин піхоти Marder для оборонної боротьби з російським агресором. Постачання відбулося наприкінці третього кварталу 2024 року", - йдеться в пресрелізі на сайті компанії в п'ятницю.

Зазначається, що після цього загальна кількість бойових машин, прямо чи опосередковано поставлених в Україну в рамках так званого кільцевого обміну, становить близько 200 одиниць. Зокрема, як зазначено в повідомленні, загальна кількість бойових машин піхоти Marder 1A3 вимірюється тризначним числом. 

Крім того, Rheinmetall надала двозначну кількість бойових машин піхоти Marder і основних бойових танків Leopard у рамках процедури кільцевого обміну", - зазначено в повідомленні. Останнє замовлення на постачання 20 Marder, яке фінансує уряд Німеччини і вартість якого оцінюють у понад 10 млн євро, було зарезервовано в березні 2024 року.

Бойові машини Marder, спрямовані в Україну, є моделлю 1A3, оснащеною сучасним лазерним далекоміром, що дає змогу підвищити точність ураження цілей на полі бою. Цей прилад значно покращує здатність машин ефективно протистояти наступальним діям противника, надаючи українським військам додаткову технологічну перевагу.

Компанія Rheinmetall вперше отримала замовлення на постачання цих БМП іще в березні 2023 року й уже тоді поставила 20 одиниць для України.

Теги:   Rheinmetall Marder БМП Переглядів:   60

Читайте також:

25.10

Словаччина відправила Україні 18 карет швидкої допомоги

25.10

Виробник електромобілів Tesla збільшив чистий прибуток на 17%

25.10

Французька Michelin знизила виручку на 4,6%