"Укрпошта" анонсує випуск поштових марок серії "Комахи України"

Ринки 25.10.2024    19:23

"Укрпошта" представить другий випуск голографічних поштових марок серії "Комахи України".

"Сьогодні, 25 жовтня, "Укрпошта" анонсує новий поштовий випуск "Комахи України", який продовжує унікальну серію 2018 року, що зібрала найбільшу кількість престижних філателістичних нагород", - ідеться в повідомленні на сайті у п'ятницю.

Зазначається, що дату презентації випуску - 30 жовтня - було обрано не випадково. Вона приурочена до п’ятої річниці від дня введення в обіг першого аркуша серії "Комахи України", що став справжнім тріумфом української філателії у світі. Випуск здобув численні міжнародні нагороди, серед яких: гран-прі Виставки WIPA (Австрія), гран-прі філателістичної премії Asiago (Італія) та срібна відзнака у конкурсі Nexofil Award "Найкраща марка світу" (Іспанія).

"Новий випуск, як і попередній, є частиною популярного напряму колекціонування "Флора-фауна", який широко представлений в українській філателії. Ідея і дизайн випуску належать талановитим українським художникам-графікам Сергію та Олександру Харукам, автор художнього конверту - Наталія Кохаль. Особливою родзинкою цього випуску, як і попереднього, є поєднання стильного дизайну поштових марок із технологією тиснення голографічною плівкою, яка створює 3D-ефект і підкреслює красу кожної комахи", - йдеться в повідомленні.

Марочний аркуш містить сім марок із зображенням комах: "Сонцевик павиче око Aglais io", "Жук-носоріг європейський Oryctes nasicornis", "Вусач альпійський Rosalia alpine", "Західний травневий хрущ Melolontha melolontha", "Жовта земляна мураха Lasius flavus", "Сонечко семикрапкове Coccinella septempunctata", "Водомір ставковий Gerris lacustris".

Номінал марок "Сонцевик павиче око" та "Жук-носоріг європейський" - U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток (18,00 грн з урахуванням ПДВ)). Номінал інших марок у аркуші – F (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 грамів і поштових карток (36,00 грн з урахуванням ПДВ).

Тираж марочного аркуша - 40 тис. примірників, з них 6 тис. примірників неперфорованих, призначених для власників філателістичного абонемента "Ексклюзив". Тираж конверта "Перший день" - 20 тис. примірників, карток - 15 тис. примірників кожної. Погашення спеціальним штемпелем "Перший день" відбудеться у м. Київ, 01001.

Теги:   Укрпошта поштова марка Комахи України Переглядів:   51

Читайте також:

25.10

В Україні почала дешевшати білокачанна капуста

25.10

"Ліси України" запроваджують нові правила продажу деревини

25.10

Colgate-Palmolive збільшив чистий прибуток на 4%