В Україні почала дешевшати білокачанна капуста

Ринки 25.10.2024    17:46

В Україні на поточному тижні намітилася тенденція зниження цін на білокачанну капусту, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Таку цінову ситуацію виробники пов'язують з надлишком продукції на ринку, причому значну частину пропозиції на ринку становить капуста середньопізніх сортів, яка не придатна для закладання на тривале зберігання.

Наразі ціни на білокачанну капусту виробники озвучують у межах від 15 до 23 грн/кг ($0,36-0,56/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Широкий ціновий діапазон у цьому сегменті учасники ринку пояснюють різними якісними характеристиками пропонованих овочів.

Як зазначають аналітики проєкту, у більшості господарств усе ще тривають активні збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція на ринку зростає. Водночас попит на цю продукцію залишається вкрай низьким. Оптові компанії та роздрібні мережі готові вести закупівлі виключно дрібним оптом, посилаючись на досить обмежений термін реалізації, оскільки більшість фермерів пропонують до продажу капусту невисокої якості.

Читайте також: Картопля в Україні продовжує дорожчати: ціни майже втричі вищі за минулорічні

Варто зазначити, що, незважаючи на негативний ціновий тренд, нинішні ціни на білоголову капусту в Україні в середньому в 2,9 раза вищі, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому учасники ринку не виключають, що ціни на дану продукцію будуть знижуватися і надалі, оскільки багато господарств завдяки поліпшенню погодних умов активно ведуть збір врожаю. Як результат, поступове зростання поставок капусти на ринок змушуватиме аграріїв і далі поступатися в ціні, якщо ситуація з темпами збуту не зміниться.

Більш детальну інформацію про розвиток ринку білоголової капусти та іншої плодоовочевої продукції в Україні ви можете отримати, підписавшись на оперативний аналітичний тижневик - EastFruit Ukraine Weekly Pro. З детальною інформацією про продукт можна ознайомитися тут.

EastFruit
 

 

Теги:   Україна білокачанна капуста Переглядів:   72

Читайте також:

25.10

"Укрпошта" анонсує випуск поштових марок серії "Комахи України"

25.10

"Ліси України" запроваджують нові правила продажу деревини

25.10

Colgate-Palmolive збільшив чистий прибуток на 4%