Виробник платини Amplats скоротив випуск платиноїдів на 10%

Ринки 26.10.2024    16:19

Найбільший виробник платини Anglo American Platinum (Amplats) у третьому кварталі скоротив випуск металів платинової групи в концентраті на 10% до даних річної давності, до 922 тис. унцій, повідомила корпорація Anglo American, що контролює Amplats.

Скорочення спричинене продажем частки в родовищі Kroondal, сировина якого тепер обробляється на потужностях Amplats з толінгу, і більш низьким виробництвом на Mogalakwena, де були простої та ремонти, а також на Amandelbult у зв'язку з двома фатальними інцидентами.

За 9 місяців показник був на 7% нижчим за аналогічний період 2023 року, склавши 2,68 млн унцій.

Обсяги продажу за квартал зросли на 16%, до 1,1 млн унцій на тлі зростання випуску афінованого металу, відсутності збоїв в енергопостачанні та скорочення запасів незавершеного виробництва.

Ціна кошика платиноїдів за підсумками 9 місяців була на 18% нижчою за рівень річної давності, становлячи $1,455 тис. / унція, що в основному зумовлено обвалом цін на родій і паладій (на 37% і 30% нижче).

Amplats підтвердила річний орієнтир з випуску 3,3-3,7 млн унцій у концентраті.

Орієнтир з випуску афінованого металу підвищено з 3,3-3,7 млн унцій до 3,7 - 3,9 млн унцій, що відображає стабільність енергопостачання з боку Eskom і роботи переробних активів, що дають змогу вивільняти запаси незавершеного виробництва, пояснила компанія. Водночас виробництво, як і раніше, залежить від постачання електроенергії.

Прогноз щодо вартості одиниці продукції на весь рік підтверджено на рівні близько $920 за унцію.

Anglo American в межах плану реструктуризації, оприлюдненого після відхилення пропозиції BHP про поглинання, має намір провести spin off лістингованої в Йоганнесбургу Amplats, розподіливши її акції серед своїх акціонерів до кінця 2025 року.

Теги:   Amplats платиноїд Переглядів:   57

Читайте також:

26.10

Група NOVA інвестувала 8,5 млрд грн у 2024 році

25.10

"Укрпошта" анонсує випуск поштових марок серії "Комахи України"

25.10

В Україні почала дешевшати білокачанна капуста