Кредобанк залучив $40 млн гарантій для кредитування бізнесу від DFC

Банки 28.10.2024    10:18

Кредобанк (Львів) підписав угоду про залучення гарантій для кредитів малому і середньому бізнесу в Україні на загальну суму $40 млн доларів із Фінансовою корпорацією розвитку США (Development Finance Corporation, DFC).

Як ідеться в повідомленні банку в п'ятницю, підписання відбулося у Вашингтоні під час щорічних зборів Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку, гарантія покриватиме 80% від суми кредиту, тобто угода надасть змогу Кредобанку видати кредити для бізнесу на $50 млн.

Уточнено, що кредити на обіговий капітал, інвестиційні кредити та лізинг під гарантії DFC зможуть отримати підприємства, які провадять свою діяльність на всій підконтрольній території України, мають не більше ніж 300 працівників і не більше ніж $15 млн. Максимальна сума кредиту для клієнта - $1,5 млн в еквіваленті. У рамках програми щонайменше 25% усіх кредитів під гарантії DFC мають отримати підприємства агросектору.

Перший заступник голови правління Кредобанку Якуб Карновський зазначив, що завдяки програмам розподілу ризиків, які працюють у банку вже понад два роки, йому вдалося виділити українським підприємцям загалом понад EUR155 млн кредитного фінансування.

Кредобанк засновано 1990 року. Його єдиним акціонером є найбільший банк Польщі - PKO Bank Polski S.A. Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 червня 2024 року за розміром активів Кредобанк посідав 14-те місце (57,93 млрд грн) серед 63 банків у країні.

Теги:   Кредобанк бізнес DFC кредитування Переглядів:   49

Читайте також:

28.10

Облікові курси банківських металів на 28 жовтня від Нацбанку

28.10

Офіційні курси гривні до іноземних валют на 28 жовтня від Нацбанку

26.10

Британський банк Barclays збільшив чистий прибуток на 18%