НДІ медико-соціальних проблем інвалідності в Дніпрі виконуватиме функції центральної МСЕК

Ринки 28.10.2024    17:41

Функції центральної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) в Україні виконуватиме Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності, повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я в понеділок.

«Зазначимо, що система МСЕК складається з установ центрального та регіонального рівня. МОЗ утворює тільки Центральну МСЕК, що здійснює організаційно-методичні функції. Регіональна ж вертикаль охоплює 328 МСЕК, з них 25 обласних бюро та понад 300 центрально-міських і міжрайонних комісій. Управління діяльністю обласних бюро МСЕК здійснює керівник, якого призначає і звільняє засновник - обласна рада. Тобто керівники місцевих комісій призначаються розпорядженням голови обласної ради на підставі рішення обласної ради», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в Українському державному НДІ медико-соціальних проблем інвалідності, якому передано функції Центральної МСЕК, упродовж 2024 року створювалась необхідна матеріально-технічна база, яка може значно спростити процес проходження експертизи для людей.

При цьому алгоритм оскарження рішень МСЕК не змінився. Якщо справу було направлено на оскарження до Центральної МСЕК, її буде перенаправлено до НДІ медико-соціальних проблем інвалідності. З приводу розгляду та подальших дій із заявником зв'яжуться, черговість розгляду буде збережено.

«Загалом процедура оскарження зараз така: якщо ви вважаєте, що рішення МСЕК необґрунтоване, ви можете його оскаржити. Спочатку варто це зробити в досудовому порядку в комісії вищого рівня, якщо ж і далі ви не будете згодні з результатом - потрібно звернутися до суду. Досудовий порядок оскарження передбачає такі кроки: написання заяви до тієї самої комісії, де ви проходили експертизу, або обласної комісії. Після цього буде проведено експертизу (за потреби з проведенням додаткового обстеження) і винесено нове рішення. Якщо ви не згодні з новим рішенням, то можете подати оскарження до Центральної медико-соціальної експертної комісії, функції якої виконує Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України в місті Дніпро», - ідеться в повідомленні.

У МОЗ також нагадали, про розроблений законопроєкт щодо трансформації процесів оцінки функціональності, встановлення інвалідності та ліквідації МСЕК. Наразі документ винесено на громадське обговорення.

Теги:   дніпро інвалідність МСЕК НДІ Переглядів:   103

Читайте також:

28.10

Суд у Гельсінкі за клопотанням «Нафтогазу» наклав арешт на окремі активи РФ у Фінляндії

28.10

Відбувся Німецько-український семінар оборонних індустрій DFNC2: German Edition

28.10

Німецько-українська промислово-торговельна палата в Україні закликає відновити бронювання співробітників