Німецько-українська промислово-торговельна палата в Україні закликає відновити бронювання співробітників

Ринки 28.10.2024    17:15

Німецько-українська промислово-торговельна палата (AHK Ukraine) заявляє про численні проблеми в бізнесі, що склалися внаслідок зупинки процедури електронного бронювання персоналу через портал «Дія», і долучилася до закликів відновити його.

«Це рішення може мати незворотні наслідки. Втрата ключових працівників ставить під загрозу не лише бізнес, а й стабільність української економіки. Безперебійна робота компаній, критично важливих для функціонування країни, необхідна як для підтримки оборонної сфери, так і для стабільності суспільства загалом», - висловив думку голова правління AHK Ukraine Райнер Перау в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в понеділок.

Як зазначають у промислово-торговельній палаті, зупинення бронювання українських працівників, незважаючи на мільйонні інвестиції німецьких компаній на підтримку економіки України під час війни, загрожує бізнесу і безпосередньо стабільності стратегічно важливих галузей. Ритейл і виробництво зазнають найбільших втрат.

Підкреслюється, що призупинення бронювання та хаотичне вручення повісток уже заброньованим співробітникам ставлять німецькі компанії перед критичним викликом.

«Уже зібрано достатньо прикладів: окремі корпорації вже попереджають про можливе повне припинення своєї діяльності, якщо мобілізація охопить виробничий, операційний чи ІТ-департаменти, що забезпечують управління інфраструктурою всієї української мережі. Одна з німецьких компаній б'є на сполох через масову мобілізацію її працівників, яким видають повістки, навіть незважаючи на бронювання», - констатують в AHK Ukraine.

Як повідомлялося, після ухвалення протокольного рішення уряду від 8 жовтня щодо аудиту рішень про визнання підприємств критично важливими для економіки процес бронювання фактично паралізували, що викликало протести з боку безлічі бізнес-асоціацій.

Теги:   співробітник бронювання AHK Ukraine Переглядів:   76

Читайте також:

28.10

Відбувся Німецько-український семінар оборонних індустрій DFNC2: German Edition

28.10

НДІ медико-соціальних проблем інвалідності в Дніпрі виконуватиме функції центральної МСЕК

28.10

Помер засновник Kadorr Group і власник Kyiv Post Аднан Ківан