Польща забракувала 23 тонн насіння льону, 46 тонн пивоварного ячменю і 640 кг арахісового драже з України

Агро Ринки 09.05.2024    10:01 Торгова інспекція з якості сільськогосподарської та харчової продукції Польщі (IJHARS) у Любліні видала рішення про заборону обігу на польському ринку партії насіння льону загальною вагою 22,59 тонн, а також двох партій пивоварного ячменю вагою 46 тонн, імпортованих з України.

Як повідомила інспекція в соцмережі X у вівторок, рішення ухвалено через наявність у партії живих і мертвих шкідників.

Крім того, IJHARS у Любліні попередила потрапляння на польський ринок партії 640 кг арахісового драже, імпортованого з України, через низький вміст цукру.

Усі рішення були негайно виконані.

Як повідомлялося, IJHARS у квітні заборонила доступ на польський ринок для партії українського морозива в ріжках вагою 7,13 тонн через неправильне маркування. До Польщі також не допустили дві партії бісквітних тістечок загальною вагою 10,55 тонн, імпортованих з України, а 9 квітня - трьох партій українських баранок загальною вагою 5,34 тонн. Раніше в Любліні було вилучено три партії українського морозива загальною вагою 8,48 тонн через його розморожування.

Торгова інспекція Польщі на початку квітня заявила про найбільший в її історії штраф у 1,5 млн злотих (близько $380 тис.), накладений на компанію-імпортера за ввезення на польський ринок з України 11,5 тис. тонн технічного ріпаку та кормової пшениці як контрафакту через подальше їх використання як продовольчих. Крім того, було ухвалено рішення про заборону імпорту з України партії томатної пасти 57,66 тонн через наявність цвілі.

Головний інспектор IJHARS Пшемислав Рзодкевич (Przemysław Rzodkiewicz) у березні заявив, що за останній рік 1,4% партій продукції з України, що піддалися огляду комісією на кордоні, були забраковані.
Теги:   Польща насіння ячмінь льон арахіс драже Переглядів:   95

Читайте також:

01.06

Україна введе квоту на експорт м'яса птиці до ЄС

30.05

KSG Agro скоротив чистий прибуток на 37%

30.05

«Нібулон» розпочинає масштабну модернізацію своїх елеваторів