Фондові індекси країн АТР завершили торги без динаміки

Ринки 25.10.2022    15:15
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону завершили торги без жодної динаміки.

При цьому гонконгський індикатор Hang Seng, який демонстрував зростання протягом більшої частини сесії, до закриття ринку розгорнувся і почав знижуватися, завершивши торги падінням на 0,1%. На день раніше він впав до мінімуму більш ніж за 13 років (з квітня 2009 року). Китайський індекс Shanghai Composite знизився на 0,04%.

Влада Китаю, включаючи Державний комітет з розвитку та реформ КНР, випустила повідомлення, в якому попросили місцеві органи влади зробити більш сприятливими умови для в'їзду до Китаю керівництва ТНК, технічного персоналу, фахівців та їхніх сімей. Цей захід головним чином служить залучення іноземних інвестицій у країну і є сигналом ослаблення жорсткої політики Пекіна боротьби з коронавірусом. Лідерами зниження котирувань на Гонконзькій фондовій біржі виступили акції банків та фінкомпаній: папери China Overseas Land & Investment Ltd. подешевшали на 5,5%, HSBC Holdings PLC (HK Reg) – на 5,1% та Hang Seng Bank Ltd. – на 3,8%. HSBC Holdings PLC звітував про падіння чистого прибутку на 46% та виручки - на 3,2% у третьому кварталі поточного року.

Папери власника мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. додали у ціні 6,7%, виробника ПК Lenovo Group Ltd. - 5,2%, онлайн-рітейлер JD.com Inc. - 5% і вийшли до числа лідерів підйому у складі Hang Seng. Значення японського індексу Nikkei 225 збільшилось на 1%. Найбільше піднялися котирування акцій виробника електричних моторів Nidec Corp. (+5%).

Компанія у другому фінансовому кварталі наростила чистий прибуток на 37% завдяки сильним показникам у сегменті обладнання та запчастин для автомобілів. У Японії також подорожчали папери транспортно-логістичної Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (+3,7%) та інвестиційної SoftBank Group Corp. (+3,8%).

Південнокорейський індекс Kospi втратив 0,05%. Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 0,4%, вартість LG Electronics Inc. впала на 1%

Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшився на 0,3%. На біржі в Сіднеї найбільше подорожчали акції кредитної компанії Credit Corp. Group Ltd. (+7,9%), що видобуває золото St. Barbara Ltd. (+5,3%) та медіакомпанії Nine Entertainment Co. Holdings Ltd. (+5%). Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto впала на 1,3% та 1,4% відповідно.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   234

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України