Фондові індекси найбільших країн АТР завершили в плюсі торги у вівторок

Ринки 30.04.2024    15:47 Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону завершили в плюсі торги у вівторок, винятком став ринок акцій Китаю.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю у квітні знизився до 50,4 пункту порівняно з 50,8 пункту місяцем раніше, повідомило Державне статистичне управління країни у вівторок.

Аналітики в середньому очікували трохи істотнішого скорочення - до 50,3 пункту, за даними Trading Economics. Значення індексу вище позначки в 50 пунктів вказує на зростання активності в промисловому секторі, менше - на ослаблення.

Китайський індекс Shanghai Composite зменшився на 0,26%. Гонконгський індикатор Hang Seng підвищився на 0,1%, зростання триває вісім сесій поспіль.

Зростання в Гонконзі продемонстрували акції Tencent (0,4%), Li Auto (3%), Techtronic Industries (4%) і Orient Overseas Intl. (5,9%).

Японський індекс Nikkei 225 збільшився на 1,24%.

Роздрібні продажі в Японії в березні підвищилися на 1,2% порівняно з тим самим місяцем попереднього року, йдеться у звіті міністерства економіки, торгівлі та промисловості країни. Темпи зростання сповільнилися порівняно з лютневими 4,7% і виявилися гіршими за консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Trading Economics, який передбачав підйом на 2,5%.

Найсильніше зросли котирування акцій Mitsubishi Electric Corp. (+15,9%), Komatsu (+11,5%), Tokuyama Corp. (+11,4%) і Socionext (+8,9%).

Південнокорейський індекс Kospi додав 0,17%.

Котирування паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, підвищилися на 1%, автовиробника Hyundai Motor - знизилися на 0,2%.

Роздрібні продажі в Південній Кореї в березні зросли на 1,6% відносно попереднього місяця, за даними статуправління. У лютому вони впали на переглянуті 3%.

Обсяг промислового виробництва в країні в березні збільшився на 0,7% у річному порівнянні та впав на 3,2% у помісячному. Експерти в середньому прогнозували підвищення першого показника на 5,4%, другого - на 0,6%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 зріс на 0,3%.

Капіталізація найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP підвищилася на 0,1%.

Крім того, подорожчали акції найбільших банків країни: Commonwealth Bank - на 0,6%, National Australia Bank - на 0,5%, Westpac Banking - на 0,8%, ANZ Group - на 0,3%.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   155

Читайте також:

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн

16.09

Український агрохолдинг «Прометей» скорочує співробітників і закриває частину елеваторів